Peşmerge, Yanlışlıkla Koalisyon Güçlerini Vurdu: 1 Ölü

Kuzey Irak'ta ABD öncülüğündeki koalisyon gücüne, Peşmerge tarafından yanlışlıkla ateş açıldı. Saldırıda yaralanan 4 Kanadalı askerden biri öldü.

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge, Yanlışlıkla Koalisyon Güçlerini Vurdu: 1 Ölü

Cuma günü IŞİD ile savaş için ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı Kanadalı hususi takat askerlerine, Kuzey Irak'ta ön cephenin peşinde rasat görevinin arkasından mevzilerine dönerken Peşmerge güçleri vasıtası ile ateş açıldı. Peşmerge, Kanadalı askerleri IŞİD üyeleri zannetti. Hastaneye kaldırılan bir Kanadalı asker, Cumartesi günü öldü. 3 Kanadalı asker yaralı.

GÖREVİ PEŞMERGEYİ EĞİTMEKTİ

Hayatını kaybeden çavuş rütbesindeki Andrew Joseph Doiron adlı asker bu ülkede koalisyon güçlerinde bulunan 70 Kanadalı askerden biriydi. Bu askerler, peşmergeyi eğitmek ve koalisyon güçlerinin bombalayacağı noktaları tespit etmek için gözlemler yapmakla görevli.

3 KEZ YANLIŞLIKLA ÇATIŞMA OLDU

Kanada askerleri daha evvela de 3 kez IŞİD güçleri ile çatışmaya girmişti. Kanada önümüzdeki haftalarda bu ülkede bulunan askerlerinin 6 maaş vazife süresini uzatıp uz atmayacağına karar verecek.

IŞİD'İN İLERLEYİŞİ ÜZERİNE KOALİSYON OLUŞTURULDU

Irak Şam İslam Devleti IŞİD, Haziran ayında başlattığı iri saldırının ardından, içerisinde Irak'ın en iri ikinci kenti Musul'un olduğu geniş yerleri ele geçirmişti.

Suriye'de de geniş bir coğrafyaya hâkim bulunan IŞİD'in Irak'ın kuzeyindeki Kürt alanına saldırıya geçmesi ve ABD'li gazetecileri öldürmesinin arkasından Washington, 'terörle savaş amaçlı' bir uluslararası koalisyon oluşturdu.

Aralarında Arap ülkelerinin de olduğu 60'tan çok ülkenin katıldığı koalisyon Eylül ayında Suriye ve Irak'taki IŞİD'in mevzilerini havadan vurmaya ve Irak ordusuna destek vermeye başladı.

ABD'nin öncülüğünde IŞİD'e karşı savaş koalisyonu, Ağustos 2014'te Irak'ta, daha sonra ise Suriye'de örgütün mevzilerine kapsamlı hava saldırıları başlattı. (Kaynak: Al Jazeera ve Reuters)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar