PERYÖN Başkanı Özçengel: Zaman geçtikçe değeri artan tek şey insandır

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel, zaman geçtikçe değeri artan tek şeyin insan olduğunu belirtti. Türkiye İnsan Kaynakları Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)...

Google Haberlere Abone ol
PERYÖN Başkanı Özçengel: Zaman geçtikçe değeri artan tek şey insandır

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel, zaman geçtikçe değeri artan tek şeyin insan olduğunu belirtti. Türkiye İnsan Kaynakları Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 12.’si organize edilen İnsan Kaynakları Zirvesi ‘Değişen Dünya Gelişen İK’ adıyla başladı. BTSO ev sahipliğinde başlayan zirveye Soma’da yaşanan maden faciası damga vurdu. Zirvede vefat eden işçiler için saygı duruşunda bulunuldu.

Zirveye, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu’nun yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, BTSO Genel Sekreteri Hüseyin Güler, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel ve birçok şirketin İK yöneticileri katıldı.

Özel sektör ve kamuda yapılan her şeyin insan odaklı olduğunu söyleyen Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, “Bu kadar yatırım yapıyoruz fakat görüyoruz ki pek çok canı kaybetmeye küçücük bir ihmal ya da hata sebebiyet verebiliyor. Her şeyin bir bedeli var ama canın bir bedeli yok.” dedi. Güvenlik zafiyetleri ve uygulama yanlışlıkları sebebiyle bir takım sıkıntılar meydana çıkıyor. Dünyadaki bütün gelişmiş ülkeler bu felaketleri yaşamış ama bunlardan ders çıkararak iş sağlığına önem vermiş ve sağlıklı organizasyonlar oluşturmuşlar.” dedi.

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel de, “Günümüzde değişimden bahsedilmeyen en ufak bir alan kalmadı. İK alanında da her gün farklı bir konu gündemimizde yer alıyor. Hedefimiz IK’yı değişen dünyaya uyum sağlamak gibi pasif bir rolden alıp, değişimi tetikleyen, dönüşümü gerçekleştiren, çağdaş ve etkin bir role taşımaktır.” şeklinde konuştu.

Zaman geçtikçe değeri artan tek şeyin insan olduğuna dikkat çeken Levent Özçengel, “Makinalarınız, hatlarınız ve hatta ürünleriniz zaman içinde değer kaybederler, oysa insan zaman geçtikçe değer kazanır. Aklını ve yüreğini işine katan, zaman geçtikçe bilgi ve tecrübe edinen insan, şirketlerimizin gelişmesini sağlar, üretken fikirleri ile yepyeni pazarlar yaratır” şeklendi değerlendirmede bulundu.

"İNSAN YÖNETİLEMEZ SADECE MAKİNALAR YÖNETİLEBİLİR"

Açılış Konuşmaları sonrasında geçilen ilk oturumda, Deloitte Liderlik Enstitüsü Yönetici Direktör Fazıl Oral, Anton Chekhov’un “En tehlikeli insan tipi az anlayan çok inanandır” sözüyle konuşmasına başlayarak, hangi referans penceresiyle olaylara baktığımızın çok önemli olduğunu belirtti. Fazıl Oral’ın ardından söz alan Yeni İK Danışmanlık Grubu Kurucusu Prof. Dr. Türker Baş ise, ‘Seçici İşveren Markası’ konulu bir sunum yaptı.

CİHAN

Yorumlar