Pervarili gençler mesleki eğitim için İspanya'da

Siirt Pervari Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu'nun 2013 yılı Leonardo da Vinci ortaklık projesi kapsamında yürüttüğü 'Dikiş Makineleri Operatörlüğü ve Elektrik Tesisatçılığı' adlı proje uygulaması kapsamında İspanya...

Google Haberlere Abone ol
Pervarili gençler mesleki eğitim için İspanya'da

Siirt Pervari Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu'nun 2013 yılı Leonardo da Vinci ortaklık projesi kapsamında yürüttüğü 'Dikiş Makineleri Operatörlüğü ve Elektrik Tesisatçılığı' adlı proje uygulaması kapsamında İspanya ve Almaya ziyareti düzenlendi.

    Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ulusal Ajans'ın hibe programlarından 'Hayat boyu Öğrenme Programı' (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında, Dikiş Makineleri Operatörlüğü ve Elektrik Tesisatçılığı alanlarında pratik eğitimin güçlendirilmesi amacıyla, 06 Mayıs - 26 Mayıs 2014 tarihleri arasında İspanya ve Almanya’da 20 günlük eğitim çalışması ziyareti düzenlendi. Bu çalışma ziyaretine 38 kişi katıldı.

    Proje hakkında bilgi veren Pervari Halk Eğitim Merkezi Müdürü Engin Özcan, proje kapsamında gençlerin kariyerlerine nitelikli eleman sıfatı kazandırarak istihdam edilebilirliklerini artıracaklarını ifade ederek "Kursiyerlerimizin, meslek alanlarında bilgi beceri ve deneyim kazanımları artırılmış olup, meslek alanlarında yeni yöntem ve tekniklerle tanışmaları sağlanarak, yenilikçi ve başarılı uygulamaları yerinde görmeleri sağlanmıştır." dedi.

    Proje ile katılımcılar mesleki bilgilerini geliştirmekle beraber, Avrupa’nın kültürünü yakından tanıma fırsatı bulmakla beraber, Türkiye'de Avrupalılara tanıtma imkânı buldu. CİHAN

Yorumlar