Personel kadına şiddetin önlenmesi için eğitiliyor

Şanlıurfa Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddet Önlenme ve İzleme Merkezi (ŞANİM) personelini şiddete karşı eğitiyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kent merkezinde ve ilçelerin Kadın Kültür Merkezlerinde çalışan birim görevlilerine...

Google Haberlere Abone ol
Personel kadına şiddetin önlenmesi için eğitiliyor

Şanlıurfa Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddet Önlenme ve İzleme Merkezi (ŞANİM) personelini şiddete karşı eğitiyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kent merkezinde ve ilçelerin Kadın Kültür Merkezlerinde çalışan birim görevlilerine yönelik kadına şiddet ve ŞANİM’in faaliyetleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı. Müdür Demirkol,” Kanun, Kadın ve erkek din, dil, ırk, cinsiyet, inanç bunlarda hiçbir fark gözetilmeksizin eşittir ve erkekleri de bu eşitliği sağlamaları için yönlendirir" dedi.

Kadınların şiddete maruz kalmalarının temelinde kendilerini yetiştirememeleri olduğunu dile getiren Müdür Demirkol, personele şiddete maruz kalan bir kadınlanasıl yardımcı olunması gerektiğini anlattı. Demirkol, “Erkeklerin şiddetine maruz kalmanın temelinde, kendini yetiştirmeyen kadınların çok büyük payı var. Biz bu şiddeti yaşayanlara nasıl yardımcı oluruz? Onu çekip köşeye ne yapması gerektiğini söylemeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Şiddet sadece dövmek değildir” diyen Demirkol şunları söyledi: “ruhsal, psikolojik, ekonomik şiddet vardır. Baskı vardır. Ekonomik gücü olmayan bir kadına para vermemek de bir şiddettir. Kadına yönelik şiddet, her suç gibi kendisinden sonra gelecek olumsuzlukları tetikleyecek nitelikte. Her suç gibi bu eylemin de failleri ve mağdurları var. Burada suçu oluşturan toplumun her bir ferdinin, şahsi olarak ve toplumsal olarak mutlak suretle bir payı var"

Daha sonra söz şiddet önleme ve izleme merkezi müdürü Arzu Balkan ile meslek elemanı Nazif Dağ tarafından ŞANİM’in faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

CİHAN

Yorumlar