Perinçek, Küçük, Iğsız ve Sevim tahliye edildi

Ergenekon Davası tutuklu sanıkları Doğu Perinçek, Yalçın Küçük, Hasan Iğsız ve Alaaddin Sevim akşam saatlerinde Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Perinçek, Küçük, Iğsız ve Sevim tahliye edildi

Ergenekon Davası tutuklu sanıkları Doğu Perinçek, Yalçın Küçük, Hasan Iğsız ve Alaaddin Sevim akşam saatlerinde Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması ve tutukluluk süresini 5 yılla sınırlayan kanunun yürürlüğe girmesiyle ağır ceza mahkemelerinin verdiği tahliye kararlarının ardından Silivri Cezaevi’nde peşpeşe tahliye sevinci yaşandı. Cezaevi girişine barikat kuran jandarma, tahliye haberini alıp bölgeye gelenlerin cezaevinin giriş bölümüne girmelerini engelledi.

Tahliye edilen isimler, gazetecilerin bulunduğu bölüme gelerek oluşturulan platformda açıklama yaptı. Gazeteci-Yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, “Bunların Cumhuriyet’e verdikleri tahribatı 30 yılda tamir edemeyiz. Cumhuriyet tahrip olmuştur. Cumhuriyeti tahrip edenlerle Cumhuriyeti yeniden kurmak üzere savaşa devam edeceğiz. Bunları yapanlar bunların karşılığını verecekler. Bir. İki, biz neyiz? Bizi kimse çıkartmıyor? Bizleri Türkiye Cumhuriyetini tahrip ettiklerini yok ettiklerini düşündükleri için bizleri sembol olarak o Cumhuriyet olarak hapiste attılar ama şimdi kendileri eriyorlar. Bizleri burada tutacak güçleri yok.” dedi.

İki yıl 7 ayın ardından tahliye edildiğini belirten Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız; “Devlet sessiz kaldı ve seyretti ama yaşadığımız bu son günlerde devlet, bütün olanların gerçekten bir senaryonun parçası olduğunun farkına vardı. Yargıyla ilgili olarak yapılması gerekenler tabi ki yapılacaktır ama ben sizlere şunu ifade etmek istiyorum. Devletin bizlere ve ailelerimize bir özür borcu vardır. İnsanlar büyük sıkıntılar çekmişlerdir. Ailelerimiz büyük sıkıntılar çekmişlerdir ama eğer bir gün Türkiye’de gerçek bir demokrasinin oluşmasında eğer bizim yaşadıklarımız bir ibret vakası olarak katkı sağlarsa hiç değilse cezaevinde boşu boşuna yatmamış oluruz.” diye konuştu.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bizleri Ergenekon’a hapsettiler. Türkiye'yi bölmek için. Ve şimdi Ergenekon’dan çıkıyoruz. Türkiye’yi birleştireceğiz. Bizi Ergenekon’a hapsettiler Cumhuriyet’i yıkmak için. Türkiye’yi şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar, cemaatler ülkesi haline getirmek için. Şimdi Ergenekon’dan çıkıyoruz cemaatlerin, tarikatların kökünü kazıyacağız, Cumhuriyeti ayağa kaldıracağız. Şu anda Ergenekon'dan çıktığımız yerdeyiz. Kınından çıkmış bir kılıç gibiyiz. Görevlere hazırız. Bir, Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz. Ülkeyi birleştireceğiz. İki, Cumhuriyet'i yıktırmayacağız. Ergenekon bizlerin şahıslarını hedef alan bir tertip değil; hedef Türk milletiydi, hedef Cumhuriyetti. Atatürk devrimiydi. Toplumumuzun çağdaş yaşama özlemleriydi. Ve bu hedefe ulaşmak için iki kurumu hedef aldılar. Türk Silahlı Kuvvetleri ve İşçi Partisi. Gazi olduk, bize bir şey olmadı. Ergenekon'dan gazi olarak çıkıyoruz. Türk Ordusu ve İşçi Partisi olarak Ergenekon'dan gazi olarak çıkıyoruz. Ama bizi hedef alanları görüyorsunuz. Çürüdüler, dağılıyorlar. Onların, Türkiye'yi bölenlerin hükümetini yıkacağız. Buradan ilan ediyorum, Türkiye'yi bölenlerin iktidarını yıkacağız. Türkiye'yi birleştirenlerin iktidarını kuracağız.” şeklinde konuştu.

ALAADDİN SEVİM’İ EŞİ VE ÇOCUKLARI KARŞILADI

Silivri Cezaevi çıkışında Emekli Tuğamiral Aladdin Sevim’i eşi ve çocukları karşıladı. Kısa süreli kucaklaşmanın ardından Sevim; “Bizim evimizde sevinç olacak haliyle ama bazı arkadaşlarımın, çok değer verdiğim arkadaşlarımın evinde ister istemez de bir hüzün olacak. Bugün için yapılması gereken, bundan sonra yapılması gereken ilk şey, bu hüznün sonlandırılması ve içerideki subayların, bu milletin subayların, bu milletin kahramanlarının da bir an önce özgürlüklerine ailelerine kavuşturulması ve bu günahın sonlandırılmasıdır.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar