Perinçek, DİSK'i Kadıköy'e çağırdı

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde parti olarak Kadıköy’de olacaklarını söyledi. Perinçek, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen DİSK ve meslek örgütlerini Kadıköy’e çağırdı.İP...

Google Haberlere Abone ol
Perinçek, DİSK'i Kadıköy'e çağırdı

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde parti olarak Kadıköy’de olacaklarını söyledi. Perinçek, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen DİSK ve meslek örgütlerini Kadıköy’e çağırdı.

İP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Doğu Perinçek, “Yarın işçi sınıfımız, emekçi halk, ay yıldızlı bayrağımız, İstiklal Marşımız, emekçi disiplini, İşçi Partisi Kadıköy’de. Haydi 1 Mayıs’a.” ifadelerini kullanarak konuşmalarına başladı. “Türkiye halkı olarak bayrağımızın altında, İstanbul’da Kadıköy, Ankara’da Tandoğan, İzmir’de Gündoğdu’da, bütün kentlerimizde vatanımız emeğimiz için 1 Mayıs meydanlarında toplanıyoruz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” dedi.

Perinçek, DİSK’in de içinde olduğu ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü Taksim'de kutlamak isteyen grupları da Kadıköy’e çağırarak, “1960’larda emek ve bağımsızlık için büyük mücadeleler vermiş olan DİSK sendikamızı ve meslek örgütlerimizi yarın 1 Mayıs’ta Kadıköy ve Tandoğan alanlarına çağırıyoruz. Onlara yakışan Türk Bayrağı altında İstiklal Marşı’yla emek mücadelesi vermektir. Türk Bayrağı’nın altında toplanalım. DİSK’e yakışan adındaki devrimci sıfatına uygun yerde olmaktır. İstiklal Marşı’nın olduğu yerde olmaktır. Bölücülerle, etnik kavgacılarla, çeşitli kışkırtma ve başı bozuk örgütlerle yan yana DİSK olamaz. Hiç zaman geçmiş değildir.” ifadelerini kullandı.

'EMEKÇİ NEREDE İŞÇİ PATİSİ ORADA'

İstanbul Valiliği’nin Taksim kararı ile ilgili olarak, “Yasaklara karşıyız. AKP iktidarın geçmişten beri bu yasaklarını protesto ediyoruz, kınıyoruz.” diyen Perinçek şöyle konuştu: “Biz disiplini olan, iktidar mücadelesi veren emekçi halkın partisiyiz. Burada doğru siyasetler uygulamak. Düşmanın istediği alanlarda değil kendi belirlediğimiz alanlarda ve emekçi halkımızla işçi sınıfımızla beraber olmak en temel meseledir. Emekçiler nerede İşçi Partisi orada. Emekçi sınıflar yarın Kadıköy’de, Tandoğan’da.”

CİHAN

Yorumlar