Perinçek: Barış süreci, PKK için fırsat süreci oldu

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, hükümet tarafından ilan edilen barış sürecinin, PKK’nın yeniden toparlanması sürecine dönüştüğünü söyledi. İP İstanbul İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan...

Google Haberlere Abone ol
Perinçek: Barış süreci, PKK için fırsat süreci oldu

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, hükümet tarafından ilan edilen barış sürecinin, PKK’nın yeniden toparlanması sürecine dönüştüğünü söyledi.

İP İstanbul İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Doğu Perinçek, açılım süreci, cumhurbaşkanlığı seçimi ve son günlerde PKK ‘nın kaçırdığı çocukların annelerinin yaptığı eylemler hakkında açıklamalarda bulundu. Bir ülkede iki silahlı gücün olamayacağına vurgu yapan Perinçek, “Bir ülkede iki silahlı güç olursa bu güçler sonunda kapışır. Bu barış süreci, PKK’nin güç kazanması, silahlı gücünü genişletmesi için fırsat süreci oldu.“ dedi.

“Türk ve Kürdü kimse birbirinden ayıramayacak." diyen Perinçek, "Kardeş kavgası açamayacak. Tayyip Erdoğanların sonu gelmiştir. Yalova seçimlerinde gördüler. Boyunlarının ölçünü aldılar. Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de boyunlarının ölçüsünü alacaklar. Bu millet birleşecek. Erdoğanlar, açılımda teslim olmuşlardır ama Türkiye teslim olmayacağı gibi göreceksiniz PKK’yı teslim alacak. PKK’yı iki sene zarfında kuracağımız milli hükümetle teslim alacağız.” şeklinde konuştu.

Çocukları PKK tarafından annelerin eylemine de değinen Perinçek, Kürt anaların PKK’ya karşı bir tavır takındığını vurguladı. Perinçek, “Bu analar, ‘evlatlarımızı sana vermeyiz’ diyor. Bu hem bir ana tavrıdır hem de bir yurttaş tavrıdır. Analar ana gibi hareket ediyor, teröre evlatlarını vermiyor.” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALDI’

AK Parti’nin Yalova’da büyük bir darbe yediğini söyleyen Perinçek, “Recep Tayyip Erdoğan Yalova’da boyunun ölçüsünü aldı. Yalova’da Erdoğan şunu söyledi: 'Yalova seçimi cumhurbaşkanı seçimi kadar önemlidir, onun bir provasıdır.' Ama boyunun ölçüsünü aldı.” şeklinde konuştu.

Perinçek, cumhurbaşkanı adayının nasıl olması gerektiği konusunda ise şunları söyledi: “Çankaya’ya yakışır omalı. Atatürk, cumhurbaşkanının tanımını yapmıştır. Orada Cumhuriyet devrimine yakışan bir cumhurbaşkanı çıkacaktır. Bu millet onu çıkaracaktır. Tayyip Erdoğanlar göreceksiniz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Yalova’daki gibi yenileceklerdir. Onun için milletimizi birleştirmemiz lazım.”

CİHAN

Yorumlar