Pencereden giren hırsızlar, okulu talan etti

Bursa’da, kimliği belirsiz kişiler, pencereden girdikleri ilkokulu talan etti. Okuldaki televizyon, bilgisayar, projeksiyon cihazlarını alan hırsızlar, sınıflar ve okul idarecilerinin odalarındaki dolapları kırdı, güvenlik kameralarının hem kırdı hem de.

Google Haberlere Abone ol
Pencereden giren hırsızlar, okulu talan etti

Bursa’da, kimliği belirsiz kişiler, pencereden girdikleri ilkokulu talan etti. Okuldaki televizyon, bilgisayar, projeksiyon cihazlarını alan hırsızlar, sınıflar ve okul idarecilerinin odalarındaki dolapları kırdı, güvenlik kameralarının hem kırdı hem de kablolarını kesti. Aynı okula geçtiğimiz günlerde giren hırsızların ise koridordaki televizyonu çaldıkları iddia edildi.

    Osmangazi ilçesi Yunuseli Şehit Gürcan Ulucan İlkokulu’nun penceresinden içeriye giren kimliği henüz belirlenemeyen zanlılar, önce güvenlik kameralarını kırıp, kablolarını kesti. İlk olarak okulun kantinine giren hırsızlar, çikolata aldı, dolaplara zarar verdi. İddiaya göre sadaka kutusunu da aldı.

    Sınıflara da tek tek giren ve bazı sınıflardaki projeksiyon cihazlarını çalan hırsızlar, okul müdürünün odasının kapısını kırdı. Dolapları dağıtan, koridorlardaki güvenlik kameralarını da kıran hırsızlar, okuldaki 5 adet bilgisayarı, 2 adet televizyonu alarak kaçtı. Gece bekçisi bulunmayan okulda hırsızlık anına ilişkin güvenlik kamerası kaydı bulunmadığı ileri sürüldü. Sabah saatlerinde ortaya çıkan hırsızlık olayı üzerine okula çok sayıda polis ekibi gönderildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi uzmanları, okulda geniş çaplı delil incelemesi yaptı. Aynı okula geçtiğimiz günlerde giren kimliği belirsiz hırsızların koridordaki büyük ekran televizyonu çaldığı ileri sürüldü.

    Öte yandan okul önünde düzenledikleri kermesle okul bütçesine katkıda bulunan veliler de hırsız olayına tepki gösterdi. Veliler, "Öncelikle gururumuz çalındı. Hiçbir şey bırakmamışlar. En azından okulun gururunu çalmışlar. Biz kermeslerle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama onlar da gidiyor. Hırsızlar okulda bir şey bırakmamışlar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar