Pembe Odada Eşini 'Tecavüze Uğradı' Diye Öldürmüş

Sivas'ta cezaevinde kendisini ziyarete gelen eşi Leyla Avcı'nın boğazını keserek öldüren Metin Avcı, eşini tecavüze uğradı diye 3 santimlik meyve bıçağıyla katletmiş.

Google Haberlere Abone ol
Pembe Odada Eşini 'Tecavüze Uğradı' Diye Öldürmüş

Sivas'ta kapalı cezaevinde kendisini ziyarete gelen benzeri 29 yaşındaki Leyla Avcı'nın boğazını keserek öldüren 29 yaşındaki Metin Avcı'nın vakada 3 santimlik meyve bıçağı kullandığı öğrenildi. Metin Avcı'nın 2010 yılında amcasının oğlunu öldürmekten hükümlü olduğu, eşini ise öldürdüğü amcasının oğlunun sebebi ile tecavüze uğradığı için öldürdüğü anlaşıldı.

ZİYARETE GELDİ

Olay, dün akşam saatlerinde Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana geldi. 16 Eylül 2010 tarihinde Şanlıurfa'da amcasının oğlu Engin Avcı'yı silahla vurarak ve boğazını bıçakla keserek öldüren Metin Avcı 15 sene hapis cezasına çarptırıldı. Yargılama evresinde Şanlurfa Cezaevi'nde kalan ve daha sonra Sivas E Tipi Kapalı Cezaevine nakli yapılan Metin Avcı'yı dün Elazığ'da yaşayan benzeri Leyla Avcı, kayınpederi İsmet Avcı ve 3 çocuğu ile ortak ziyarete geldi.

İNTİHARA KALKIŞMIŞ

Burada Leyla Avcı kocası Metin Avcı ile eşlerin görüşmeleri için hazırlanmakta bulunan ve 'Pembe oda' adı verilen odaya geçti. Odada Metin Avcı, eşinin boğazını meyve bıçağı ile kesti. Olayda uygulanan meyve bıçağını mahpushane kantininden aldığı öğrenildi. Avcı'nın karısının boğazını ucu küt bulunan 3 santimlik bıçak ile kestiği ve ordından da bıçakla kendi bileklerini keserek intihara kalkıştığı öğrenildi. İçeriye giren mahpushane görevlileri Leyla Avcı'nın cansız gövdesi ile karşılaştı. Yapılan kontrolde öldüğü belirlenen genç kadının cesedi hadise yerinde yapılan incelemenin peşinden otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı Metin Avcı ise ambulansla kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı.

GEREKÇE TECAVÜZE UĞRAMASI

Olaydan sonra hastaneye kaldırılarak tedaviye tahsil edilen mahkum Metin Avcı'nın eşini 2010 yılında işlediği cinayetle ilgili şekilde öldürdüğü ortaya çıktı. Metin Avcı'nın amcasının oğlu Engin Avcı'nın 2010 yılında benzeri Leyla Avcı'ya tecavüz ettiği ileri sürüldü. Bu sebeple 16 Eylül tarihinde çıkan kavgada Metin Avcı'nın amcasının oğlunu öncelikle tabanca ile göğsünden vurarak yaraladığı ve sonra bıçakla boğazını keserek öldürdüğü öğrenildi. Olaydan sonra tutuklanan Metin Avcı'nın eşiyle ilk kere bu biçimde başbaşa görüştüğü ve öldürdüğü amcasının oğlunun tecavüzüne uğramış olmasından ötürü karısını da öldürdüğünü söylediği bilgisine ulaşıldı.

3 SAAT ÇIKMAYINCA GARDİYANLAR İÇERİ GİRDİ

Öte yandan hadise esnasında uygulanan 'Pembe Oda'da çiftlere 3 saatlik görüşme süresi verildiği öğrenildi. Metin ve Leyla Avcı çifti odaya girdi. Gözetleme olmayan odada yalnızca davet butonu bulunduğu, lakin kullanılmadığı ortaya çıktı. Çiftlerin 3 saatlik zaman dolmuş olmasına karşın içeriden çıkmaması üstüne gardiyanlar kapıyı çaldı. Ancak açan olmayınca kapı açılarak içeri girildi. Genç bayan yerde boğazı kesilerek öldürülmüş halde, kocası ise bileklerini kestiği için baygın durumda bulundu.

3 ÇOCUKLARI VARDI

Metin ve Leyla Avcı çiftinin 2005 yılında evlendikleri ve 9 yaşında Nazar, 6 yaşında Yağmur ve 4 yaşında Emircan adlı 3 çocukları olduğu öğrenildi. Cezaevine giden çocukların babalarıyla görüştüğü, daha sonra dedeleriyle ortak dışarı çıktıkları ve çiftin hususi görüşmesini bekledikleri öğrenildi.

YÖNETMELİKTE VAR

Olayda uygulanan bıçakların mahpushane kantininde satıldığı ve Metin Avcı'nın da ucu küt 3 santim uzunluğundaki bıçağı, meyve yiyeceğini söyleyerek satın aldığı anlaşıldı. Cezaevi yönetmeliğinde ucu küt olmak şartıyla 10 santimetreye kadar meyve bıçağı satılabildiği öğrenildi.

CENAZE MALATYA'YA GÖTÜRÜLECEK

Olayda yaşamını yitiren Leyla Avcı'nın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanes'ne kaldırılan cesedine otopsi yapıldı. Otopsi sonrası yakınlarına teslim edilen cenazenin Malatya iline gönderileceği ve burada toprğa verileceği öğrenildi. Genç kadının ailesinin Malatya'da yaşadığı öğrenildi. 2010 yılında yaşanan cinayet olayından sonra Şanlıurfa'da yaşayan Leyla Avcı'nın kayınpederi ve çocukları ile ortak Elazığ'a taşınarak burada yaşamaya başladığı belirlendi. Hastneye kaldırılarak tedavisi yapılan Metin Avcı'nın jandarma tarından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar