Pelüş Oyuncaklarda Kanserojen Madde Uyarısı

Korsan satıcıların lisanssız olarak ithal ettiği peluş grubu oyuncaklarda, çocukların sağlığını tehdit eden kanserojen madde tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Pelüş Oyuncaklarda Kanserojen Madde Uyarısı

Son senelerde gündemi sarsan ürünlere bir yenisi daha eklendi. Korsan satıcıların lisanssız şekilde ithal edip yada memleket içerisinde merdiven altı üretip tüketicilere sürdüğü peluş grubu oyuncaklarda, çocukların sağlığını tehdit eden kanserojen tesirli azo boyar maddeler belirleme edildi. Aynı hal kısa zaman evvela lastik bileklikler ve ayakkabılarda belirleme edilmişti.

SON ÖRNEK NİLOYA ÇİZGİ FİLM KARAKTERİ

Karşılaşılan son misal Niloya çizgi film karakteri oldu. Türkiye'de sırf internet üstünden çehre milyonun üstünde izlenen karakterin küçükler vasıtası ile alaka görmesi korsan satıcıları harekete geçirdi.Bu hal karşısında PAL Oyun ve Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş hukuki şekilde lüzumlu kurumlara müracaatlarını yaptıklarını bu düzmece ve Özgün olmayan ürünleri getiren, satan ve satmalarına neden bulunan kurumlar önemli suçlamalar ile karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

'KUTUSUZ OLARAK SATILIYOR'

Üstünbaş, sırf maddi kaygılarla çocukların sağlığını hiçe sayan bu ürünlere karşı ailelerin en az uzmanlar kadar ürün seçiminde dikkatli davranmaları gerektiğini, ters durumda kanser bu şeklinde istenmeyen neticeler ile karşılaşılmasının sürpriz olmayacağını iletti. Üstünbaş, düzmece ve kalitesiz peluş oyuncak nasıl anlaşılacağına dair de şu tavsiyeleri verdi:

'Peluş oyuncağın malzemesinden ötürü kalitesiz görünür. Kumaş üstündeki renkler solgun ve cansızdır. Karakterin el, yüz, göz bu şeklinde hususi yapı gerektiren bölgeleri detaylı görünmez. Kutusuz şekilde satılır. Ürünün üstünde lisans sahibi firmayı işaret eden bilgilendirici etiketler yoktur. Ürün ile alakalı bir problem yaşadığınızda hangi kuruluş ile münasebet kuracağını işaret eden bilgilendirme yazıları yoktur. Ürün ile alakalı test raporlarını görmek istediğinizde size bu teferruatları gösteremezler.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar