PDR öğretmenlerinden, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri yönetmeliğine itiraz

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) Bursa Şube üyesi öğretmenler, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Taslağı’na tepki gösterdi. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler, açtıkları...

Google Haberlere Abone ol
PDR öğretmenlerinden, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri yönetmeliğine itiraz

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) Bursa Şube üyesi öğretmenler, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Taslağı’na tepki gösterdi.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler, açtıkları birbirinden ilginç pankartlarla yönetmelik taslağına tepkilerini dile getirdi. Öğretmenler, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri ile özel eğitim hizmetlerinin ayrı iki disiplin olduğunu belirterek, yönetmeliklerinin ayrı hazırlanmasını istedi. Grup adına açıklama yapan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Bursa Şube Üyesi Kadir Karslı, PDR’cilerin unvan sorununun bir türlü çözülemediğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın şimdiye kadar öğretmenleri ‘Rehber Öğretmen’ unvanı ile istihdam ederken 20 Şubat 2014 tarihi itibariyle alan adını ‘Rehberlik’ olarak değiştirdiğini kaydetti. Bunun sebebini bilmediklerini belirten Karslı, mezunların fiili olarak öğretmenlik görevi yapmamasına rağmen kimlik karmaşası içinde çalıştığını vurguladı. Karslı, yapılan işle unvan arasındaki uyuşmazlığı gidermek için yaptıkları tüm çalışmaların ise sonuçsuz kaldığını belirtti.

Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri ile özel eğitim hizmetlerinin ayrı iki disiplin olduğuna dikkat çeken Karslı, şöyle konuştu: "Bundan dolayı yönetmelikleri de ayrı olmalıdır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik, özel eğitim hizmetlerinin içinde yürütülecek bir hizmet alanı değildir. Bu nedenle yönetmelikleri de ayrı olmalıdır. Bunun yanı sıra özel eğitim ile ilgili yapılan değişiklikle hem özel eğitim alan çocuklarımız, hem onların aileleri mağdur edilmekte ve özel eğitime muhtaç çocukların sınıf içerisindeki oranın artmasıyla normla sınıflarda verilen eğitimin kalitesinin düşme riski ortaya çıkmaktadır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetleri tüm öğrencilere açık bir hizmet alanıdır, oysa özel eğitim sadece özel eğitim gerektiren öğrencilere yönelik bir hizmet alanıdır. Bu nedenle yönetmelikleri ayrı olmalıdır."

CİHAN

Yorumlar