PDR öğrencileri: Soma'ya psikolojik desteğe hazırız

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler, talep edilmesi halinde Manisa’nın Soma İlçesine giderek psikolojik destek vereceklerini söyledi.Amasya Üniversitesi Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
PDR öğrencileri: Soma'ya psikolojik desteğe hazırız

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler, talep edilmesi halinde Manisa’nın Soma İlçesine giderek psikolojik destek vereceklerini söyledi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Akın Karakurt, “Soma'da yaşanan acı verici maden kazasına özellikle psikolojik destek sağlamak adına Amasya Üniversitesi PDR bölümü öğrencileri olarak desteğe hazır olduğumuzu başta Amasya Valiliği olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlarımızın bilmesini istiyoruz. İhtiyaç duyulması halinde yardım etmeye hazırız.” diye konuştu.

“PDR ÖĞRENCİLERİNDEN MEB TASLAĞINA TEPKİ”

Amasya Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmelik Taslağı'nı protesto etti.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Akın Karakurt, açıklamasında PDR mesleğinin unvan sorunu ve özlük hakları anlamında problem olduğunu belirtti.

Öğrenci Temsilcisi Karakurt, “Mesleğimizin Özel Eğitim Yönetmeliği içerisine alınmasıyla ileride özel eğitim mezunu arkadaşlarımızın bölümümüz iş alanlarına atamasının yapılmasının yolu açılmış olacaktır. Bu ise ileride gerek mesleğimiz gerekse de hizmetler açısından sorunlara yol açabilir bu maksatla önleyici önlemlerinin alınması gerekir.

Özel eğitim mezunu olmuş ve olacak arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz ancak eğitimde ve ülke gelişiminde nitelik anlamında kaliteyi yakalamak istiyorsak alanında uzman bireylere ihtiyaç olduğunu belirtmek isteriz. Aynı zamanda bu yönetmelikle beraber meslek adımız unvanımız "Rehber öğretmen" olmaktan çıkıp "Rehberlik" olacaktır.” dedi.

“Rehber öğretmen” ile “Rehberlik” gibi ifadelerin gerçek manada PDR mesleğini ve hizmetlerini kapsamadığını söyleyen Öğrenci Temsilcisi Karakurt, “Tüm bunların yanında rehberlik ve psikolojik danışmanlık mesleğimizin nihai amacı bireylerin olumlu ve olumsuz özelliklerinin farkında kendisiyle barışık kendini gerçekleştirmiş bireyler olmasıdır.

Eğer kendini gerçekleştirme yolunda olan bireyler hedefliyorsak, bu yolda yardımcı rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verecek bu alanda yetişmiş ve yetişecek bireyler gerek yönetmelik gerekse de özlük hakları bakımından Avrupa Birliği (AB) çalışma standartları düzeyinde teminat altına alınmalıdır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar