Pazartesi günü konu komşu iftarını birlikte açacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla belediye tarafından 'Komşunla İftar Et' kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında pazartesi günü Fethiyelilerin komşularıyla iftar yapması sağlanacak.    Kurulan...

Google Haberlere Abone ol
Pazartesi günü konu komşu iftarını birlikte açacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla belediye tarafından 'Komşunla İftar Et' kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında pazartesi günü Fethiyelilerin komşularıyla iftar yapması sağlanacak.

    Kurulan iftar çadırlarıyla her gün 3 bin kişiyi iftarda buluşturan Fethiye Belediyesi, geçen yıl başlattığı örnek projesini bu yıl da sürdürüyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' sözünü düstur edinen belediye, komşunla iftar et kampanyası başlattı. Komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla başlatılan proje 14 Temmuz'da uygulanacak. Proje kapsamında Fethiyelilerin komşularıyla birlikte iftar yapmaları sağlanacak.

    Komşuluk ilişkilerinin günümüz Türkiye'sinde eskidi gibi sağlam olmadığını söyleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, insanların komşusunu tanımadan aynı mahallede yıllarca yaşadığını hatırlattı. Komşuluk ilişkilerinin böyle günlerde en üst seviyeye çıktığını kaydeden Saatcı, kendilerinin buna bir nebze olsun katkı koymak istediklerini açıkladı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Ramazan birlik, paylaşım demek. Ramazan sırt sırta, omuz omuza kol kola aynı sofrayı paylaşmak demek. Peygamber Efendimiz diyor ki, komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir. Geçtiğimiz yıl tüm Fethiyeliler ile çok güzel bir organizasyon düzenlemiştik. Bu yıl bunu daha da büyüterek tekrar ediyoruz. Bu kampanya yok olmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini sıkılaştırmak için. Ben Büyük Fethiye ailemi, Saygıdeğer Fethiyelileri 14 Temmuz pazartesi günü komşularıyla iftar yapmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar