Pazarda kredi kartı dönemi

Amasya'da pazarcılık yapan vatandaş, patates fiyatlarının aşırı yükselmesinden dolayı vatandaşlara kredi kartıyla satış imkanı sağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Pazarda kredi kartı dönemi

Amasya'da pazarda patates satarak geçimini verici Salih Yılmaz bir banka çalışanının önerisi üstüne pos cihazı aldı. Yüksek fiyatlardan ötürü patates almakta güçlük çeken müşterilerine sunduğu kredi kartlı ile alışverişe rağbet olduğunu ve en çok aşırı memur kesiminin alaka gösterdiğini söyledi.

Haftada 3 gün tezgah açıp toplamda takribî 2,5 ton satış yaptığını ifade eden 23 yaşındaki Yılmaz, “Üstünde para olmayan kredi kartı çektirmek istiyor. Daha cazip geliyor. Benim içerisinde iyi oldu. Mesela 5 liralık alacaksa kredi kartı daha cazip geliyor 20 liralık çektirebiliyor” dedi.

Önceki zamanlarda kilosu 50 kuruş ile 1 lira içerisinde bulunan patates fiyatlarının son birkaç yılda yükselişa geçip 3 liraya ulaştığını ifade eden Yılmaz, “Bana 3-4 sene öncelikle bir tanesi ‘patatesi 3 lira’ deseydi hiç inanmazdım. Aklıma dahi getiremezdim” diye konuştu. Fiyatlardan alıcıların de şikayet ettiğini aktaran genç patatesçi, çok aşırı çok miktarda alınması şeklinde taksitte yapabileceğini söyledi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar