Pazarcı kadınlar göz yaşlarına boğuldu

Bolu’da Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazında, köy ürünleri satan pazarcı kadınlar göz yaşlarına boğuldu.Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için...

Google Haberlere Abone ol
Pazarcı kadınlar göz yaşlarına boğuldu

Bolu’da Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazında, köy ürünleri satan pazarcı kadınlar göz yaşlarına boğuldu.

Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Bolu Kadı Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma öncesi Soma’da hayatını kaybeden işçiler için dua okundu. Eller ‘Soma’ için semaya kalktı. İzzet Baysal Caddesi üzerinde cuma namazı sonrasında Soma’da hayatını kaybeden 284 işçi için çok sayıda vatandaş gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazı öncesi açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Koçak, "13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa ili Soma ilçesinde kömür ocağında 284 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı ve 77 milyonun yüreğinin yandığı elim bir kaza meydana gelmiştir. Bu kaza sonrası yüzlerce bacımız dul, yüzlerce çocuğumuz yetim kalmıştır. Halen maden ocağında kurtarılmayı bekleyen işçi kardeşlerimiz vardır. Dualarımız, bu kardeşlerimizin sağ salim kurtulması içindir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), 'beş çeşit şehit vardır' der. Salgın hastalığa tutulmuş olanlar, ishalden ölenler, boğulanlar, yıkıntı ve göçük altında kalanlar ve Allah yolunda savaşarak ölenler buyurmuşlardır. Soma'dan geriye yüzlerce acıklı, dokunaklı hayat hikayesi kaldı. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın." ifadelerini kaydetti.

İl Müftüsü İzani Turan’ın kıldırdığı namazda, burada bulunan ve cami önünde köy ürünleri satan pazarcı kadınlar göz yaşlarına boğuldu. Vatandaşlar namazın ardından bir ağızdan dua etti.

CİHAN

Yorumlar