Patrik Vekili'nden 'bakan' gafı

Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Kumkapı’daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Patrik Vekili'nden 'bakan' gafı

Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Kumkapı’daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde kutlandı. Törene, Hıristiyan cemaati ruhani liderlerinin yanı sıra Musevi cemaati lideri İshak Haleva, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da katıldı. Törene damgasını vuran olay ise Patrik Vekili Aram Ateşyan’ın Erdoğan Toprak’ı bakan sanarak konuşma yapması oldu.

Kumkapı’daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü sebebiyle tören düzenledi. Ermeni Kilisesi Partik Vekili Aram Ateşyan’ın Başkanlık ettiği törene, Türkiye’deki Hıristiyan cemaatleri ruhani liderleri, Musevi cemaati lideri İshak Haleva, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, bazı siyasi parti temsilcileri ile Ermeni cemaati mensupları katıldı. Törende konuşan ruhani liderler, barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajı verdi.

Ermeni Kilisesi Partik Vekili Aram Ateşyan da birlik ve beraberlik mesajlarının ardından cemaatinin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. CHP’li Erdoğan Toprak’a ilk önce 'Erdoğan Bayraktar' diye hitap etti, daha sonra da 'bakan ve hükümet temsilcisi' diyerek taleplerini iletti. Aram Ateşyan, tüzel kişiliklerinin ellerinden alındığını iddia ederek kendi kendilerini yönetememekten şikayet etti. Ateşyan, konuşmasının ardından kendisine verilen uyarı notuyla yaptığı hatayı düzelterek Toprak’tan özür diledi.

Fener Rum Patrikhanesi’ni temsilen törene katılan Metropolit Tranupoltos Germanos ise Bartholomeos’un hasta olduğunu ve kendisine zatürree başlangıcı teşhisi konduğunu bu yüzden de törene katılamadığı bilgisini verdi. Tören, kilisedekilere likör ikram edilmesiyle son buldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da kilise yetkilileriyle kısa süreli sohbetin ardından ayrıldı. Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu da törene çelenk gönderdi.

CİHAN

Yorumlar