Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul’da buluşacak

Ekümenik Patrik 1. Bartholomeos’un daveti üzerine, 14 Ortodoks Kilisesi’nin Patrik ve Başpiskoposları İstanbul’da bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul’da buluşacak

Ekümenik Patrik 1. Bartholomeos’un daveti üzerine, 14 Ortodoks Kilisesi’nin Patrik ve Başpiskoposları İstanbul’da bir araya gelecek. Buluşmanın ana teması, Panortodoks Konsili'nin teolojik ve teknik prosedürlerinin görüşülmesi ve hazırlanması olacak.

6-9 Mart tarihleri arasındaki buluşma, Fener Rum Patrikhanesi’nde gerçekleştirilecek. Buluşmada, Panortodoks Konsili'nin teolojik ve teknik prosedürlerinin görüşülmesi ve hazırlanmasının yanı sıra, Ortadoğu’daki Hristiyan toplumların durumu değerlendirilecek. Buluşma, 9 Mart günü Ortodoksluk Bayramı münasebetiyle tüm ruhani liderlerin katılacağı ayinle sona erecek.

Toplantıya katılacak kiliseler Ortodoksluk hiyerarşisine göre şöyle: Ekümenik Partikhane, İskenderiye Patrikliği, Antakya Patrikliği, Kudüs Patrikliği, Rusya Patrikliği, Sırbistan Patrikliği, Romanya Patrikliği, Bulgaristan Patrikliği, Gürcistan Patrikliği, Kıbrıs Otosefal Kilisesi, Yunanistan Otosefal Kilisesi, Polonya Otosefal Kilisesi, Arnavutluk Otosefal Kilisesi, Çek ve Slovakya Otosefal Kilisesi.
CİHAN

Yorumlar