Patpat kazalarının önüne geçilemiyor, iki ayrı kazada 5 kişi yaralandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana gelen iki ayrı patpat kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla özel ve devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Sürücülerden birinin 13 yaşında olduğu öğrenildi. Ereğli’de kırsal...

Google Haberlere Abone ol
Patpat kazalarının önüne geçilemiyor, iki ayrı kazada 5 kişi yaralandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana gelen iki ayrı patpat kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla özel ve devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Sürücülerden birinin 13 yaşında olduğu öğrenildi.

Ereğli’de kırsal alanda, halk dilinde patpat olarak adlandırılan tarım araçlarının yol açtığı kazaların önüne bir türlü geçilemiyor. Bugün meydana gelen iki ayrı kazada toplam 5 kişi yaralanırken, yaralılar ambulanslarla özel ve devlet hastanesinde tedavi altına alındı. İlk kaza Ereğli’ye bağlı Emirali köyünde meydana geldi.

Mustafa Cebeci idaresindeki tarım aracı, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından sürücü Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İKİNCİ SÜRÜCÜ 13 YAŞINDA

İkinci kaza, Ormanlı beldesi Başören köyünde meydana geldi. 13 yaşındaki sürücü Abdullah Gönültaş, 5 arkadaşı ile birlikte tarım aracı ile pikniğe gitti. Dönüş yolunda devrilen sürücü Abdullah Gönültaş ile birlikte patpatta bulunan Taha İmamoğlu (15), Berkan Üstün (14), Taner Kalaycı (12) yaralandı. Mahalle sakinlerinin yardımına koştuğu yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından özel ve devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Kaza sırasında arkadaşları ile birlikte patpatta bulunan İsmail Sönmez (14), piknikten döndükleri sırada patpatın devrildiğini, ne olduğunu anlayamadığını, kendisinin kazayı yara almadan atlattığını söyledi.

İki ayrı kazada yaralanan, özel ve devlet hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tedavinin devam ettiği öğrenildi. Diğer yandan, Alaplı ilçesinde dün akşam meydana gelen ve 10 yaşındaki çocuğun kullandığı patpatın devrildiği kazada, 5 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmişti. Jandarma ekipleri kazalarla ilgili tahkikat başlattı. CİHAN

Yorumlar