Patlamanın olduğu yerde hasar çalışmaları sürüyor

Beyoğlu’nda patlamanın meydana geldiği yerde günün aydınlanmasıyla temizlik ve hasar tespit çalışmaları başladı.

Google Haberlere Abone ol
Patlamanın olduğu yerde hasar çalışmaları sürüyor

Beyoğlu’nda patlamanın meydana geldiği yerde günün aydınlanmasıyla temizlik ve hasar tespit çalışmaları başladı. 160 konut ve iş yerinin etkilendiği olayla ilgili yaralanan 9 kişinin tedavisi sürüyor.

Dün Taksim Kazancı Yokuşu’nda bir sanat atölyesinde patlama meydana gelmişti. Olay yerinin bulunduğu sokak savaş alanına dönmüştü. Patlamanın etkisiyle yaralanan biri ağır 9 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Evleri zarar gören mahalle sakinleri de geceyi otellerde geçirdi. Gece herhangi bir hırsızlığa karşı da polis sokakta nöbet tuttu.

Günün aydınlanmasıyla birlikte belediye ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Kırılan camlar temizlendi. Kopan pervazlar tamamen söküldü. 160 ev ve iş yerinin olaydan etkilendiği bunlardan 40'ının ağır hasarlı olduğu öğrenildi.

Olay esnasında sokakta bulunduğu belirten görgü tanığı Bahadır Yankuncu, “Patlama o kadar şiddetliydi ki büyük bir rüzgar oluştu. Herkes yere düştü. Yerde çok sayıda yaralı vardı. Aklıma ilk gelen çocuğum oldu.” dedi.

Patlama esnasında evde bulunmayan ama sonrasında evini gördüğünde büyük şok yaşadığını belirten Cenk Sarıoğlu ise “Evi görünce hem üzüldüm, hem sevindim. Evde olsaydık, sonuç çok farklı olurdu.” diye konuştu.




CİHAN

Yorumlar