Patlamamış top mermisi şehrin ortasında bekletiliyor

Çanakkale'de su kanalizasyon hattı kazısı sırasında bulunan ve patlamamış 500 kilogramlık top mermisi, imha edilmeyi bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Patlamamış top mermisi şehrin ortasında bekletiliyor

Çanakkale'de su kanalizasyon hattı kazısı sırasında bulunan ve patlamamış 500 kilogramlık top mermisi, imha edilmeyi bekliyor. Şehir merkezinde bekletilen mermi nedeniyle çevredeki esnaflar tedirgin.

İsmetpaşa Mahallesi Emek Caddesi'nde sabah saatlerinde yapılan yağmur suyu kanalı açma çalışması sırasında, üç metre derinlikte patlamamış bir top mermisi bulundu. Kepçe tarafından bulunduğu yerden çıkartılan 1.5 metre uzunluğunda, 40 santimetre çapında ve 500 kilogram ağırlığındaki mermi, çıkartıldığı yerde duruyor.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından çevre güvenliği alınan merminin, imha edilmesi bekleniyor. İş yerlerinin hemen önünde bekletilen mermi, çevredeki iş yeri sahipleri ve konutlarda kalan vatandaşları tedirgin ediyor. İş yerinin hemen önünde bulunan mermi nedeniyle işleri aksayan İsmail Epçin, merminin sabahtan beri iş yerlerinin önünde bekletildiğini söyledi. Can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirten Epçin, "Akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin gelip ona bir şey vurması, bütün buraların havaya uçmasına sebep olur. Bunun bir an önce daha güvenli bir yere taşınmasını istiyoruz. Endişe içindeyiz. Öğle saatlerinde çıkardılar. O saatten beri burada, bu şekilde duruyor. İş yerine gelen giden olmuyor. Tehlikeli olduğu için. Bunun bir an önce buradan kaldırılmasını yetkililerden istiyoruz. Evim de burada, iş yerim de burada. Başka bir yere gitme şansım yok. Patlaması halinde ilk önce hedefte olan biziz." dedi.

Çanakkale Savaşları sırasında, 99 yıl önce Çanakkale Boğazı'ndaki savaş gemilerinden atıldığı tahmin edilen merminin yarın imha edileceği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar