Patlamada kızının vücudu yanan baba: Kızımın hayalleri vardı, hepsi bitti

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde geçen yıl haziran ayında bir iplik boyama atölyesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamada yaralanan kızın babası, olayla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Patlamada kızının vücudu yanan baba: Kızımın hayalleri vardı, hepsi bitti

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde geçen yıl haziran ayında bir iplik boyama atölyesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamada yaralanan kızın babası, olayla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında konuştu. Patlamada vücudunun büyük bölümü yanan Şehriban Aktaş'ın babası Selahettin Aktaş, mahkeme heyetine kızının sağlıklı halinin fotoğrafı ile olay sonrası fotoğraflarını sunarak, "Kızımın hayalleri vardı, yangın sonrası hayalleri bitti." dedi.

Bir iplik boyahanesinde kazan patlaması sonucu Havva Taş hayatını kaybetmiş, Şehriban Aktaş ile ustabaşı Nurettin Ayçelebi ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Olayla ilgili cumhuriyet savcısı tarafından başlatılan soruşturma sonrasında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde işyeri sahibi Ali Ülfet Şahin ve yaralanan ustabaşı Nurettin Ayçelebi hakkında "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında savunma yapan Ali Ülfet Şahin, 21 yıldır iş hayatında faaliyet gösterdiğini söyledi. Kazanın meydana geldiği yerin sürekli bilgisayarla kontrol edildiğini öne süren Şahin, "Cihazın başında bulunan ustanın takibinin yeterli ve düzgün olmadığını tahmin ediyorum. Benim olayda bir kusurum yoktur." dedi.

Patlamanın yaşandığı atölyede iplik boyama ustası olarak çalıştığını anlatan tutuksuz sanık Nurettin Ayçelebi de ustalık belgesi olmadığını söyledi. Patlamada yaralanan Şehriban Aktaş'ın babası Selahattin Aktaş da mahkeme heyetine kızının sağlıklı hali ile olaydan sonra vücudunun büyük bölümü yanmış halde çekilen fotoğraflarını gösterdi. Acılı baba, "Bu fotoğraflar da dava dosyasına girmeli. Patlamayla birlikte kızımın hayatı genç yaşta söndü. Vücudunda yüzde 80 oranında yanıklar oluştu. Kızımın tedavisi halen yatağa bağlı halde sürüyor. Kızımın hayalleri vardı. Kızımın hayallerini geri istiyorum." diye konuştu. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. CİHAN

Yorumlar