Patates ve kuru fasulye fiyatları cep yakıyor

Geçtiğimiz günlerde kuru fasulye fiyatlarındaki artışın ardından patates fiyatları da cep yakmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Patates ve kuru fasulye fiyatları cep yakıyor

Geçtiğimiz günlerde kuru fasulye fiyatlarındaki artışın ardından patates fiyatları da cep yakmaya başladı. Patatesin kilosu toptancı halinde 2.20 TL iken market ve pazarlarda 3-4 TL’yi buldu. Geçen sene kilosu 4 TL olan fasulye ise bu sene 8 TL’den alıcısını bekliyor.

Geçen yıl para etmediği için tarlada kalan patatesin kilosu bu yıl 3 TL’yi buldu. Rami Toptancılar Kuru Gıda Halindeki esnaflar geçen yıl 50 kuruşa satılan patatesin fiyatlarındaki artışı mahsulün az olmasına bağladı. Bu sene gıda sektöründe önemli fiyat artışları yaşandığını söyleyen esnaf, “Özellikle patatesin fiyatı yüzde 100 arttı. Fiyatların yüksek olmasını mahsulün az ve ihracatın fazla olmasından kaynaklandığını söylüyorlar. Geçen sene fasulye 4 TL iken bu sene 8 TL.” diye konuştu.

Toptancı halinden yaklaşık bir ton patates alan bir başka esnaf ise, “Patates bu sene çok pahalı çünkü mahsul az ekildi. 1 ton patatesin kilosunu 2.20 TL’ye aldık. 2.50 TL’ye satacağız. Piyasada 3-4 TL arası gidiyor. Fiyatların yükselmesi satışları da olumsuz yönde etkiledi.” ifadelerini kullandı.

Esnaflar durumu olmayan vatandaşların patates ve kuru fasulye alma olanağının zorlaştığını belirtti. Patatesin alıcısıyla satıcısı arasındaki sıkı pazarlıklarda dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar