Pasta ile Peygamberimiz'in (sas) davasını ve hayatını anlattılar

Milyonlara Allah Resulü’nün (sas) hayatını öğretmek amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası, marifetli hanımların hazırladığı pastalarla renklendi.

Google Haberlere Abone ol
Pasta ile Peygamberimiz'in (sas) davasını ve hayatını anlattılar

Milyonlara Allah Resulü’nün (sas) hayatını öğretmek amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası, marifetli hanımların hazırladığı pastalarla renklendi. Peygamberimiz'i (sas) anlatan pasta tasarımları yapan hamarat eller, ‘Oktay Usta’nın jürilik yaptığı yarışmada dereceye girebilmek için ter döktü.

Bursa Umut Sevgi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSEDER), İzgün Gıda’ının desteğiyle pasta yarışması düzenledi. ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasının tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen yarışmada, Oktay Usta olarak bilinen Oktay Aymelek de jüri üyeliği yaptı. Elegans Salonları’ndaki yarışmaya kadınlar yoğun katılım sağladı. ‘Pasta’ ve ‘Önlük’ tasarımı kategorilerinde iki ayrı dalda gerçekleştirilen yarışmada, ‘peygamber sevgisini’ anlatan pastalar büyük ilgi gördü. Parmak börek yarışması, portakaldan gül yapma gibi etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

PEYGAMBERİMİZ'İ (SAS) ANLATAN PASTA TASARIMLARI

Kadınların evde yapıp getirdikleri birbirinden ilginç pastalar görsellikleri ile öne çıktı. Özellikle Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını, O'na (sas) duyulan sevgiyi anlatan pasta tasarımları büyük beğeni topladı. Kabe ve Peygamber Efendimiz'i (sas) temsil eden güllerden ilginç bir tasarım yapan Rızkiye Bütün, “Kabe, kıblemizi temsil ediyor. Lale, Allah’ı temsil ediyor, gül ise Efendimiz'i (sas). Güllerin yaprakları da dört halifeyi temsil ediyor. Bunu yapmam 5-6 saatimi aldı.” dedi.

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN (SAS) DOĞUM TARİHİ 571 HARFLERİYLE PASTA

Peygamber Efendimiz’in (sas) doğum tarihi olan 571 harflerinden oluşan pasta ile yarışmaya katılan Sibel Akdoğan ise şunları söyledi: “571, Peygamberimiz'in (sas) doğum tarihi. Güneş, burada hayatımıza gerişini temsil ediyor. Aynı zamanda güllerin efendisi olduğunu anlatmak istedim. Pastada Peygamber Efendimiz'in (sas) doğum tarihini kullanmak oğlumun fikriydi. 4 yaşındaki oğlumun aklına geldi. Onunla birlikte yaptık diyebilirim.”

Kur’an-ı Kerim şeklinde pasta yapan Cihan Alper de “Bana ‘en sevdiğiniz kişi, en sevgili için ne hazırlayabilirsiniz’ dediler. Ben de en sevgili Peygamber Efendimiz (sas) olduğu için onu bu pasta ile anlatmak istedim.” diye konuştu.

BİR PASTA İLE PEYGAMBERİMİZ'İN (SAS) DAVASINI VE HAYATINI ANLATTI

Ay ve güneşten oluşan pastası ile dikkat çeken Zeynep Koç ise pastanın özelliklerini şöyle anlattı: “Peygamber Efendimiz'e (sas), müşrikler servetlerinin yarısını vererek, ‘bunları verelim, ne istiyorsan verelim, sen davandan vazgeç’ diyorlar. Efendimiz de (sas) ona, ‘bir omzuma güneşi, bir omzuma ayı verseniz davamdan vazgeçmem’ diyor. O yüzden ay ve güneş yaptım. Etrafına da güller döşedim, onlar da Efendimiz'i (sas) temsil ediyor. Bu da Erkam’ın evi. Önündeki çakıl taşları da Ebu Cehil’i temsil ediyor. Güneşin üzerinde ise bu davayı üstlenen dava adamlarımızı, dava adımımızı görüyoruz. Yükü ağır, yolu uzun. Onun önünde de çakıl taşlarını görüyoruz. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de çakıl taşları var. Ama onlardan aldığı emaneti başının üstünde taşıyor. Yükü ağır fakat yüzü gülüyor. Fakat onlardan aldığı terbiye ile ona diken uzatana o gül uzatıyor. Ve davasını, aldığı emaneti, ‘hep birlikte yeni bir dünya kuruyoruz’ diyenlere ulaştırmak istiyor.”

BUSEDER Başkan Yardımcısı Muazzez Kaş, yarışma hakkında şu bilgileri verdi: “Pasta ve önlük yarışması düzenledik. Oktay Usta, herkesin tanıdığı birisi. Onunla birlikte böyle bir organizasyona imza atmak çok güzel oldu, çok kalabalık. Bayanlar, evlerinde pastalarını yaptılar getirdiler, önlükleri de aynı şekilde. 16 önlük yarışmacımız, 15 de pasta yarışmacımız var.”

Kaş, pasta yarışmasında birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın verildiğini, önlük yarışmasında da dereceye girenlere yarım, çeyrek ve gram altınla şeklinde ödüller verildiğini sözlerine ekledi.


CİHAN

Yorumlar