Paskalya yürüyüşlerinde barış talebi

Geleneksel olarak her yıl yapılan Paskalya yürüyüşlerinde Almanya’da bu kez Ukrayna krizi konu edildi.

Google Haberlere Abone ol
Paskalya yürüyüşlerinde barış talebi

Geleneksel olarak her yıl yapılan Paskalya yürüyüşlerinde Almanya’da bu kez Ukrayna krizi konu edildi. Ülkenin 80 yerinde düzenlenen gösterilerde “2014, 1914 gibi olmasın!” denilerek, Avrupa’da barış talepleri dile getirildi, savaş karşıtı sloganlar atıldı.

Almanya’da geleneksel olarak sol ve sosyal demokrat kesimler tarafından düzenlenen Paskalya yürüyüşlerinde bu sene Ukrayna krizi ana tema olarak işlendi ve barış talepleri dile getirildi.

Göstericiler, Ukrayna krizinin barışçıl yollardan çözülmesini istediler ve “Savaş çözüm değil, 2014, 1914 gibi olmasın!” şeklinde sloganlar attılar.

Frankfurt’taki protesto eylemlerine yaklaşım 2 bin 500 kişi katıldı. Gösterinin organizatörlerinden Sol Partili politikacı Willi van Ooyen, geçen seneye göre katılımın arttığını söyledi.

Hamburg’da yaklaşık 450 kişilik bir gösterici grubu ise özellikle Almanya’nın silah ihracatı ve ordunun yurt dışı görevlerini hedef aldı.

Bunun yanı sıra Berlin, Stuttgart, Leipzig başta olmak üzere yaklaşık 80 kadar şehir ve beldede Paskalya yürüyüşleri yapıldı.

Gösterilerin büyük oranda olaysız geçtiği belirtilirken, gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde de benzer eylemlerin yapılacağı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar