Partililer ve Öğrenciler Arasında Arbede

Ataşehir'deki Yeditepe Üniversitesi kampüsü karşısına seçim çalışmaları için getirilen AK Parti’ye ait mobil seçim karavanı öğrencilerin protestosu sonucunda 5 saat sonra kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Partililer ve Öğrenciler Arasında Arbede

Seçim karavanının kaldırılmasının ardından öğrencilerin gösterisine partililer sloganla karşılık verdi. Su şişesi, taş ve sopaların karşılıkla atıldığı arbedede bir çevik kuvvet polisi yaralandı.

Ataşehir'de bulunan Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşkesi girişinin karşısına AK Parti tarafından mobil seçim karavanın konulması üzerine saat 11.00 sıralarında bir grup üniversite öğrencisi protesto gösterisi yapmıştı. Öğrenciler seçim karavanından rahatsız olduklarını belirterek kaldırılmasını istemişti. Partililerle üniversite öğrencileri arasında sözlü tartışma yaşanınca olay yerine çevik kuvvet polisi gelmişti. Saatler ilerledikçe öğrencilerin sayısı da artmaya başladı. Öğrencilerle partililer arasında polisin aracılığıyla yapılan görüşmeler sonucunda mobil seçim karavanı 5 saat sonra 16.00'da kaldırıldı. Öğrenciler olay çıkmaması için üniversite girişine kadar uzaklaştırıldı. Seçim karavanı bir araçla çekilirken öğrenciler alkışlarla gösteri yapmaya başladı. Bu sırada bazı partililer öğrencilerin gösterisine "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan atarak karşılık verdi. Bunun üzerine partililer ve öğrenciler arasında sözlü atışma kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine taş, su şişesi ve sopalar attı. Olay sırasında arada kurulan sette bulunan bir çevik kuvvet polisi yaralandı. Bazı öğrencilerin TOMA'ya tepki gösterdiği görüldü. Polis partilileri ara sokaklara doğru uzaklaştırırken öğrenciler de üniversite binası içine sokuldu.

Yorumlar