Partililer Açlık Grevine Başladı

CHP'nin, yerel seçimlerde İzmir'den belirlediği ilçe belediye başkan adaylarına tepki gösteren partililer açlık grevine başladı.

Google Haberlere Abone ol
Partililer Açlık Grevine Başladı

Çiğli ilçe teşkilatında toplanan Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Önder Özdemir ve beraberindeki 10 kişi, 4 gündür devam eden eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

CHP'nin İzmir'den aday gösterdiği belediye başkan adaylarına partililer tarafından tepki sürüyor. Çiğli'de, Aziz Buğa'nın 5'li komisyondan ve MYK'dan çıkıp PM'de değişmesine karşı çıkan ve içlerinde Çiğli Belediyesi meclis üyeleri ve bazı partililer geçtiğimiz pazartesi günü açlık grevine başladı. Partililerden Günhan Çelik ve Önder Özdemir, dün geceden itibaren eylemlerini açlık grevine çevirdi. Diğer eylemciler ise dönüşümlü olarak açlık grevi yaparak destek veriyor. Eylemciler, Aziz Kocaoğlu gidinceye, Aziz Buğa gelinceye kadar eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

CHP Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Önder Özdemir, "Pazartesi gününden bu yana açlık grevindeyiz, ben Günhan arkadaşımla beraber dün gece itibariyle ölüm orucuna başladık. Diğer arkadaşlarımız da bize destek veriyor. Bu sayı 10’a ulaştı. İstifa dilekçemin ardından söz konusu rakam 200’e ulaştı. Aziz Kocaoğlu istifa edecek, MYK aldığı kararı uygulayacak. Biz eylemimizden vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Özdemir, şöyle konuştu: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kendisine uygun olmayan adayları bahane ederek kendi adaylarını sızdırarak basına yansımasına neden oldu. Ayrıca, Kocaoğlu Ankara'ya giderek bir tehditte bulunuyor. Bu tehdit de şöyle; 'istifa ederim. Ben istifa edersem İzmir'i alamazsın' dediğini öğrendik."

Açlık grevinde bulunan Nilgün Aslan da bu yapılan haksızlık karşısında susmayacaklarını belirtti. Aslan, “Bizi artık duysunlar, bizi hiçe saymasınlar. Bu kadar haksızlık olmaz ki. Bu, ölümle de sonuçlansa ben varım bu yolda.” diye konuştu.

Yorumlar