Parlamenterler Derneği’nden Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına destek

Parlamenterler Derneği’nden, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına destek geldi. Dernek, “İnanıyoruz ki Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde uluslararası deneyimi ve saygın kişiliği ile Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Parlamenterler Derneği’nden Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına destek

Parlamenterler Derneği’nden, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına destek geldi. Dernek, “İnanıyoruz ki Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde uluslararası deneyimi ve saygın kişiliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası ilişkilerini de olumlu yönde etkileyecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Parlamenterler Derneği olarak, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bir merkezden yürütülen ‘tek yönlü algı oluşturma’ girişimlerini tasvip etmediklerini, ülkesi ve milletini seven her Türk vatandaşının bu konuda sorumluluk alarak, sağduyuyla hareket etmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti. Başkan Ahmet Bukan, Başkan Yardımcısı Osman Ertuğrul ve Genel Sekreter Akif Paksoy’un imzası ile Parlamenterler Derneği’nin yaptığı yazılı açıklamanın satır başları şu şekilde:

“Cumhurbaşkanının nitelikleri ve görevleri Anayasamızda açıkça belirtilmiştir. Anayasa'da belirlenen şartları karşılayan her Türk vatandaşının siyasi görüşü, düşüncesi, mezhebi, memleketi, partisi ne olursa olsun bu şerefli göreve aday olma hakkı bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı makamını siyasete alet etmek, ele geçirilecek bir ‘kale!’ olarak görmek, bu makama karşı yapılan en büyük saygısızlıktır ve kabul edilemez.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, cumhurbaşkanlığı seçimi üzerindeki ‘toplumsal uzlaşı’ arayışını ve bu arayış çerçevesindeki ‘çatı adayı’ girişimlerini, başından beri destekledik.

Sayın İhsanoğlu; şaibesiz, vatansever, milli-manevi değerlere, Cumhuriyet ilkelerine bağlı, demokrat, liyakat sahibi, ötekileştiren değil birleştiren değerli bir şahsiyettir. Milletimizin de teveccühü ile cumhurbaşkanı seçildiği takdirde emanet ehline verilmiş olacaktır. İnanıyoruz ki Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde, uluslararası deneyimi ve saygın kişiliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası ilişkilerini de olumlu yönde etkileyecek, AKP iktidarınca ülkemizin düşürüldüğü ‘değersiz yalnızlık’ son bulacaktır.”

CİHAN

Yorumlar