Parkta derin su sondajı açılması için ihale yapılacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde parklar ile orta refüj alanların daha yeşil ve serin olabilmesi için 6 ayrı alanda derin su sondaj işinin ihale ile yaptırılacağını bildirdi. Parkların yapımı...

Google Haberlere Abone ol
Parkta derin su sondajı açılması için ihale yapılacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde parklar ile orta refüj alanların daha yeşil ve serin olabilmesi için 6 ayrı alanda derin su sondaj işinin ihale ile yaptırılacağını bildirdi.

Parkların yapımı kadar bakım ve onarımının da önemli olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, çevre ve doğa dostu bir belediye olarak çevre ve doğa korunmasına büyük önem verdiklerini bunun yanında park sulama çalışmasında içme suyu değil kuyu ve sondaj suyu kullanarak su kontrol sistemini koruduklarını belirtti.

İlçe sınırları içerisinde 1000 m2 alandan büyük ve içerisinde sosyal donatı, çocuk oyun grubu bulunan 482 park bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, park ve yeşil alanların ne kadar önemli olduğu sebebi ile şunları söyledi. "Her yaş gurubuna ve her kesime hitap eden büyük ölçekli ve çok amaçlı parkların yapımı kadar bunların bakımı, onarımı ve bitki örtüsünün korunması gerekmektedir. Bu amaç ile belediye olarak parklardaki yeşil bitki örtüsünü devam ettirmek için sulama ve gübreleme çalışmasına büyük önem veriyoruz. Yoksa park değil çorak tarla olurlar. Halkımızı toz toprak ve çamur deryasında parklar değil her karışı işlenmiş yeşillikler ve çimlerle yeşillendirilmiş ağaçlarla gölgelendirilmiş alanlar sunuyoruz. Bunun için 6 ayrı alanda derin su sondaj çalışması yapılacak olup bu iş için ihale açılmıştır. Parklar içme suyu ile değil yer altı suları ile yeşillenecektir. Çevremizi ve doğamızı koruyalım. "

Başkan Memduh Büyükkılıç, 6 ayrı noktada derin su sondajı açılması yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile 23 Haziran 2014 günü Belediye Encümen Salonu'nda ihale edileceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar