Parklara güvenlik kamerası

Ankara Mamak Belediyesi, ilçede bulunan parklara güvenlik kamerası yerleştirmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Parklara güvenlik kamerası

Ankara Mamak Belediyesi, ilçede bulunan parklara güvenlik kamerası yerleştirmeye başladı. Şu ana kadar 3 parka kamera yerleştiren Mamak Belediyesi, ilçede bulunan bütün parkları kameralarla daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

Parklara kamera yerleştirilme kararını vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Projeyi herkes parka gitsin diye yaptık. Ailelerimizin daha rahat etmesi, kadınlarımızın, çocuklarımızın gönüllerince parklarımızı kullanabilmesi için parklarımıza kamera takıyoruz. Projenin uygulandığı parklarda iki güvenlik görevlisi kamera görüntülerini izleyerek parktaki kontrolü sağlıyor. Kameralar sayesinde parklarda meydana gelen olumsuzlukların önüne geçtik” dedi. Parklarda bulunan bankların, çöp kovalarının, çocuk oyun takımlarının ve ağaçlarında zarar görmesinin önüne geçtiklerini belirten Akgül, ilerleyen günlerde ilçede kamerasız parkın kalmayacağını da belirtti.

VATANDAŞLARI MEMNUN ETTİ

Parklara kamera yerleştirilmesi uygulaması Mamaklılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Kameraların yerleştirildiği parklarda artık hiçbir güvenlik sorununun yaşanmadığını dile getiren ilçe sakinleri “Kameraların caydırıcı etkisi bulunuyor. Zaman zaman bu parklarda meydana gelen olumsuz olaylar bizleri rahatsız ediyordu. Ancak parklara kamera yerleştirildikten sonra herhangi bir sorunla karşılaşmadık.” dedi. CİHAN

Yorumlar