Paris'te darbe girişimi protesto edildi

Darbe girişimi Fransa'nın başkenti Paris'te protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Paris'te darbe girişimi protesto edildi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen gösteride protesto edildi.

Eyfel Kulesi yakınlarındaki Trocadero Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteriye yaklaşık 500 Türk ve Fransız vatandaşı katıldı.

Başlangıcında İstiklal Marşı'nın okunduğu gösteride protestocular, "Şehitler ölmez vatan ölmez", "İdam gelsin, idam isteriz", "Vur vur inlesin, FETÖ dinlesin", "Herşey vatan için" sloganları attı.
Göstericiler, "Darbelere Hayır", "Halkın tercihine saygı gösterin", "Seçimle gelen darbeyle gitmez", "Demokrasi nöbetindeyiz" pankartları ve Türk bayrakları taşıdı.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için gelen 55 yaşındaki Sema Şahin, AA muhabirine, "Ülkemizi desteklemek için buradayız. Türkiye'nin yanındayız. Biz burada olsak da kalbimiz orada. Onun için bütün dünyada barış istiyoruz. Hepimiz kardeşiz. Kimse ölmesin, kimse kimseyi vurmasın. Ama vatanımız için ölürüz. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız, o doğru yoldadır." dedi.
22 yaşındaki Tuğba Süner de "Biz burada Fransa'da yaşayan öğrenciler olarak darbe girişimine karşıyız. Kimsenin kabul edeceği bir şey değil. Bir toprak, bir millet, bir ümmetiz burada hepimiz. Türk olmayan arkadaşlarımız da buraya destek için geldi. Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan Allah razı olsun." diye konuştu.

Gösteri için meydanda bulunan 35 yaşındaki Oktay Kaya ise bayrak, vatan, millet ve devlet için burada olduklarını belirterek, "Dünya bizim ne olduğumuzu gördü. Buradaki arkadaşlarımız da 'Dünyanın kalbi Türkiye'dir. Türkiye yıkılırsa biz yıkılırız' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar