Paris Büyükelçisi, FETÖ temizlenmeli

Paris Büyükelçisi Akil:- "Devletin bütün kurumlarına sızan FETÖ, ordudaki adamlarıyla bu darbeyi gerçekleştirdi. Devletin şu anda yaptığı ise bu kanserojen hücreleri ortadan kaldırmak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Paris Büyükelçisi, FETÖ temizlenmeli
Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine yönelik tasfiyelerle devletin "kanserojen hücreleri" ortadan kaldırdığını söyledi.

France Inter radyosuna konuşan Büyükelçi Akil, devletteki FETÖ yapılanmasının darbedeki rolüne işaret etti.

Akil, "Devletin bütün kurumlarına sızan FETÖ, ordudaki adamlarıyla bu darbeyi gerçekleştirdi. Devletin şu anda yaptığı ise bu kanserojen hücreleri ortadan kaldırmak. Tasfiyelerin genişliği insanları şaşırtıyor ancak devlette bu örgüte üye kişilerin varlığına bakıldığında bu sayı o kadar da yüksek değil." diye konuştu.

"Hakimlerin meslekten ihraç edilmesi sonrası adil yargılamanın mümkün olup olmayacağına" ilişkin soru üzerine Akil, şunları kaydetti:
"Türkiye bir hukuk devletidir. Herkesin kendini savunma hakkı var. Bu hakimler daha önce FETÖ’nün askerlerine terfi yolunu açmak için Atatürkçü generalleri hapse atmışlardı. Emniyet, yargı ve devletin bütün kademelerindeki FETÖ üyelerinin varlığı tasfiyenin gerekli olduğunu gösteriyor."

Akil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimini muhaliflerini temizlemek için kullandığına ilişkin iddialara dair soru üzerine, "Türkiye’de muhalefetteki tüm siyasi partiler bu konuda hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanındadır. Siyasette, FETÖ üyelerinin tasfiye edilmesi gerektiği konusunda genel bir konsensüs var. Şimdiye kadar MİT müsteşarına, Başbakan'a yönelik bazı girişimleri başarısız olunca askeri darbe girişiminde bulundular. Şüphesiz konuyla ilgili hukuki süreç her şeyi ortaya çıkaracaktır." diye konuştu.

Akil, Türkiye’nin Batılı liderleri darbe karşısındaki tutumları nedeniyle eleştirmesine ilişkin bir soruyu ise "Darbeye karşı kahramanca savaşan Türk halkı birkaç paragraftan öteye geçmeyen açıklamalardan daha fazlasını hak ediyor. En azından müttefiklerimiz F16’lar tarafından bombalanan Meclisimizi ziyaret edebilirlerdi. Bu F16’lar Türk halkının vergileriyle alındı." şeklinde yanıtladı.

Yorumlar