Parayı veren doçentliği almış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldırılması için talimat verdiği 'yardımcı doçentlik'in bilinçli olarak bazı kesimlerin önünde engel olarak tutulduğu iddia ediliyor. İddiaya göre, doçentlik için getirilen dil barajı şartını aşmak isteyenlerin çoğu işini parayla görüyor. 4 bin dolar ödeyen yerine başkasını dil sınavına sokuyor ve yardımcı doçentliği geçerek doçent oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Parayı veren doçentliği almış

Sonhaberler | Haber Merkezi

Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatcı, 40-50 kadar akademisyenin para vererek başka kişileri dil sınavına soktuğunu söyledi. Tatcı, yardımcı doçentliğin kaldırılıp, doktor öğretim görevlisi modelinin getirilmesiyle ilgili Yeni Şafak gazetesine açıklamalarda bulundu. 

Tatcı'nın yaptığı açıklamalarda akademisyenler dil sınavına para vererek başka insanları soktuğu kısım dikkat çekti. Tatcı'nın açıklamsaı şöyle: “YÖK'te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine direnen kişilerin olduğunu öğrendik. İçeride FETÖ’cüler ya da Erdoğan’a ters düşen bir grup var. Yapılmak istenenle yapılan arasında çelişki var. Gazi Üniversitesinde bildiğim 40-50 akademisyen 4 bin dolar vererek dil sınavına başkasını soktu ve sınavı geçtiler. Bana da teklif ettiler kabul etmedim. 25 yıldır yardımcı doçentlik hayatımda 200 eser yayımladım. 20’ye yakın profesör yetiştirdim. Buna rağmen dil barajı adı altında yapılan sınavı geçemedim diye önüme engel koydular. Yayınladığım eserlerin 150’ye yakını akademik çalışmadır. Bizlerin akademik bilginliğinden faydalanmak yerine rütbemizi düşürüyorlar."

Yorumlar

ihsan böyle yapanlar haram işliyor o rütbe ona hayır etmez