Paravan şirketle dolandırıcılıktan 10 kişi tutuklandı

Mersin ile birlikte 15 ilde gerçekleştirilen operasyonda paravan şirket kurarak vatandaşları karşılıksız çeklerle dolandırdığı iddia edilen 10 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Paravan şirketle dolandırıcılıktan 10 kişi tutuklandı

Mersin ile birlikte 15 ilde gerçekleştirilen operasyonda paravan şirket kurarak vatandaşları karşılıksız çeklerle dolandırdığı iddia edilen 10 kişi tutuklandı. Tutuklanan zanlılar adliyeden cezaevine götürülürken gazetecilere tükürdü.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri ihtiyaç sahibi kişiler adına paravan şirketler kurarak piyasada güven sağladıktan sonra karşılıksız çeklerle dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik 15 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 27 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Olayla ilgili mağdur oldukları tespit edilen 24 şahsın 10 milyon lira civarında dolandırıldıkları tespit edildi. Şüphelilerin kurdukları paravan 9 firmanın ise bankalardan 378 yaprak çek aldıkları, alınan çeklerden 276'sının karşılıksız çıktığı belirlendi. Ayrıca ulaşılamayan çok sayıda mağdurun olduğu ve yapılan dolandırıcılığın değerinin çok yüksek olduğu anlaşıldı.

Suç örgütüne ait olduğu tespit edilen 3 ayrı depoda yapılan aramalarda ise 1 kamyon MDF, 380 adet çeşitli marka ve tiplerde jeneratör, 20 adet hava kompresörü, 36 adet çelik kapı, çok miktarda damlama hortumu ve değişik tip ve markalarda tarım malzemeleri, 42 adet yangın dolabı, çok miktarda inşaat malzemesi ile hırdavat malzemeleri ele geçirildi.

"Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütü Yönetme, Örgüte Üye Olma, Nitelikli Dolandırıcılık, Tehdit, 204 Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklandı. 17 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan şüpheliler cezaevine götürülmek üzere adliye binasına götürülürken görüntü alan gazetecilere tükürdü. CİHAN

Yorumlar