Paraşüt’e Silikon Vadisi'nden ilk kurumsal teknoloji yatırımı

Bulut tabanlı finansal yönetim sistemi Paraşüt, girişim sermayesi şirketi Ribbit Capital’den yatırım çekmeyi başardı. Paraşüt, şirket ve girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik ekonomik ve kullanımı kolay bulut tabanlı finansal yönetim...

Google Haberlere Abone ol
Paraşüt’e Silikon Vadisi'nden ilk kurumsal teknoloji yatırımı

Bulut tabanlı finansal yönetim sistemi Paraşüt, girişim sermayesi şirketi Ribbit Capital’den yatırım çekmeyi başardı. Paraşüt, şirket ve girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik ekonomik ve kullanımı kolay bulut tabanlı finansal yönetim sistemi sunuyor.

Paraşüt, Silikon Vadisi'nden yatırım çekerek bir ilke daha imza attı. Ribbit Capital, Türkiye’de kurumlara hizmet veren (B2B) bir teknoloji firmasına yatırım yapan ilk ABD merkezli girişim sermayesi şirketi oldu. Paraşüt, her işletme için kritik olan temel finansal hizmet ve bilgileri gerçek zamanlı ve kolay anlaşılır şekilde sunuyor. İşletmeler için finansal kontrol paneli niteliği taşıyan sistem; fatura ve ödeme planı oluşturma, vadesi geçen ve gerçekleşen tahsilat ve ödeme bilgisi, ödenmesi gereken KDV, nakit akışı, şirket harcamaları, satış ve alışlardaki büyüme eğilimi gibi bilgi ve gereksinimleri tek elden cevaplıyor. Mayıs ayı itibariyle ücretli sürüme geçen Paraşüt aylık abonelik ücretini KDV dahil 35 lira olarak belirledi. İlk 1 aylık deneme süreci ise ücretsiz. Tanışma kampanyası kapsamında 2014 yılı içinde gerçekleşen aboneliklerde 2 yıl geçerli olmak üzere aynı bedel uygulanacak.

Silikon Vadisi'nden ilk yatırımcıyı çekerek büyük bir başarıya imza attıklarını söyleyen Paraşüt CEO’su Sean Yu, "Ribbit Capital’in yaptığı yatırım, aynı zamanda girişimcilere sağladığımız avantajın, yarattığımız farkın üçüncü bir parti tarafından teyit edilmesi anlamına geliyor. Girişimciler Paraşüt sayesinde işlerinin gidişatını gerçek zamanlı takip edebilecek. Bu sayede onların gücüne güç katmayı, dinamizmlerini daha da artırmayı hedefliyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar