Parasız kalınca soyguna kalkışan zanlılar yakalandı

Bursa'da, dün bir kuyumcuyu pompalı tüfekle soymak isteyen zanlılar yakalandı. Olayla ilgili ikisi kardeş 4 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Parasız kalınca soyguna kalkışan zanlılar yakalandı

Bursa'da, dün bir kuyumcuyu pompalı tüfekle soymak isteyen zanlılar yakalandı. Olayla ilgili ikisi kardeş 4 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, parasız kalınca soyguna teşebbüs ettikleri ileri sürüldü.

Dün sabah saatlerinde Yıldırım ilçesi 152 Evler Mahallesi Profesör Tezok Caddesi'ndeki bir kuyumcuya gelen kar maskeli 2 kişi, pompalı tüfekle bir kuyumcuya girmek istedi. Düğmeye basılarak açılan otomatik kapı, aniden kapanınca maskeli kişiler dışarıda kaldı. Bu esnada, kepenk indirmekte kullandığı demir levyeyi eline alan kuyumcu, soyguncuları kovaladı. Olayın ardından zanlıların yakalanması için başlatılan soruşturma kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, zanlıların kullandıkları kiralık otomobilin plakasını alüminyum folyo ile kapattıklarını tespit etti.

Kuyumcu çevresindeki işyerlerinin güvenlik kameralarını ve mobese görüntülerini incelemeye alan Bursa polisi, aracı belirledi. Araç plakasının, yılbaşı gecesi Bursa-İstanbul yolu Gemlik girişinde Plaka Tespit Sistemi'ne (PTS) takılması üzerine harekete geçen polis ekipleri, Can Ç. ve Sinop'ta meslek yüksek okulunda öğrenim gören Sevgi K.'yı gözaltına aldı. Yapılan incelemede Can Ç. ile kardeşi C.Ç., Sevgi K. ve aracı kiraladığı öğrenilen Taner K.'ın önceki gün Ortabağlar Mahallesi'ndeki bir markete silahla girerek yazar kasadaki yaklaşık 100 lirayı çaldıkları ortaya çıktı. Yaşı küçük C.Ç., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken Can Ç., Sevgi K. ve Taner K., "Silahlı yağma ve yağmaya teşebbüs" suçundan adliyeye sevkedildi. Zanlıların, ilk market soygununda bir bayanı, kuyumcu soygununda da diğer bayanı gözcü olarak araçta bıraktıkları ortaya çıktı. CİHAN

Yorumlar