Parasını alamadı, kendisini çalıştığı inşaata zincirle bağladı

Rize’de, TOKİ’nin yaptırdığı okulun inşaatında çalışanlar ile alacaklılar, okul önünde toplanarak paralarının ödenmesi için eylem yaptı. 570 bin lira alacağı olduğunu ileri süren ve okulun artık kendisinin olduğunu belirten Muhammet...

Google Haberlere Abone ol
Parasını alamadı, kendisini çalıştığı inşaata zincirle bağladı

Rize’de, TOKİ’nin yaptırdığı okulun inşaatında çalışanlar ile alacaklılar, okul önünde toplanarak paralarının ödenmesi için eylem yaptı. 570 bin lira alacağı olduğunu ileri süren ve okulun artık kendisinin olduğunu belirten Muhammet Koçoğlu, kendini okulun girişine zincirle bağladı, eylemciler, okulun kapısına “Başbakanım duy sesimizi” pankartı astı.

Muradiye Beldesi’nde 3 milyon 786 bin lira harcanarak yapılması planlanan Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun inşaası için 2011 yılında çalışma başlatıldı. Ancak TOKİ’nin bir şirkete ihale ettiği okulun inşaatı tamamlanamadı. 2013 yılında bir süre duran inşaatın yapımı, iddiaya göre TOKİ’nin yetki vermesi üzerine mermer işlerini yapan Muhammet Koçoğlu tarafından üstlenildi. İnşaat kısa süre önce tamamlandı ancak ne Koçoğlu, ne de elektrik, tesisat, kalebodur ve boya gibi işleri yapanlar alacaklarını tahsil edebildi. TOKİ’den 570 bin lira alacağını tahsil edemediğini öne süren Muhammet Koçoğlu, kendini okul girişindeki demir kapıya zincirle bağladı. Bu arada okulda bekleyişlerini sürdüren çalışan işçilerde kendini okulun girişine zincirle bağlayan Muhammet Koçoğlu’na destek verdi. Bazı işçiler Koçoğlu ile selfie pozu çekti. Yaklaşık bir saat zincirle kapıda bağlı kalan Muhammet Koçoğlu, daha sonra Jandarma ekiplerince görüşme yapılmak üzere karakola götürüldü.

Koçoğlu, yaptığı açıklamada, "Ben de kendimi okula zincirle bağladım, içeriye de kimseyi sokmayacağım. Bu okul artık benim. TOKİ bana söz verdi, ‘işi bitir paranı al’ dedi. Ama paramı alamıyorum. Benim 570 bin lira alacağım var. Toplamda diğer alacaklılarla birlikte 1 milyon 300 bin lira dolayında alacak var. Üzerimde 16 haciz kararı var. Son olarak bir evim kaldı, oda elimden gidiyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar