Paralel yapı'da flaş tutuklama!

"Paralel yapı" iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S. tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Paralel yapı'da flaş tutuklama!

Emniyetteki işlemlerinin arkasından sabah saatlerinde adliyeye getirilen ve savcılıktaki sorgusu sonrası mahkemeye sevk edilen Ömer S'nin tutuklanmasına karar verildi.

Operasyon kapsamında tutuklanan polis sayısı 3'e arttı.

Sivas merkezli "paralel yapı" operasyonu

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, "suç işlemek için örgüt kurma ve bu örgüte organ olma", "resmi belgenin düzenlenmesinde sahtecilik yapma", "kişiler arasındaki konuşmaların ve iletişimin hukuka marjinal şekilde dinlenmesi ve kayda alınması" ve "kamuya ilişkin vasıta ve gereçlerin suçta kullanılması" suçlarından 38 polis meselesinde tahkikat başlatmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, Sivas merkezli 18 ilde 13 Mart Cuma günü düzenlenen operasyonda, meselesinde yakalama kararı çıkarılan 12 polisten 10'u ilk gün gözaltına alınmış, 26 emniyet mensubu ise ifadeye çağrılmıştı. Aranan 2 polisten komiser U.D. önceki gün teslim olmuş, bir çağ Sivas Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü vazifesini yürüten Ömer S. ise teslim olmak için geldiği Sivas'ta yemek yediği lokantada polis ekiplerince dün gözaltına alınmıştı.

Polislerden 2'si dün tutuklanmıştı

Savcılığa dün sevk edilen polislerden 3. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah S. ve polis memuru Hasan G. tutuklanmış, Sivas Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü F.A, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ş.P, başkomiser C.K. ve komiser M.A. ise adli denetim şartıyla özgür bırakılmıştı. Adli denetim kapsamında şüphelilere yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu. Şüpheli polislerden M.T. emniyetteki, H.D, Ö.Y. ve R.Ö. ile komiser U.D. savcılıktaki işlemlerinin arkasından salıverilmişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar