Paralel Yapı 'Fetih Suresi'ni okuyacağız demiş!

KPSS'de usulsüzlük operasyonunda çarpıcı gelişmeler ortaya çıkıyor. Sorular flaş belleklerle sızdırılırken, şifre de belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Paralel Yapı 'Fetih Suresi'ni okuyacağız demiş!

2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin 19 ilde gözaltına tahsil edilen 63 bireyin emniyette işlemleri sürüyor. 

SORULAR FLAŞ BELLEKLERLE SIZDIRILMIŞ

Soruların olmamış halinin dışarıdan düzene müdahale yapılmaksızın ÖSYM'den flaş belleklerle sızdırıldığı iddia edildi. Sızdırılan soruların "parelel yapının" il sorumlularına önceden verildiği belirlendi. Sorular il sorumlularına ilk evvela mail yoluyla ulaştırıldı, fakat bunun deşifre olmasıyla sorular elden iletildi.

GELİN FETİH SURESİ'Nİ OKUYACAĞIZ

İddiaya göre, şüpheliler sınavdan evvela "paralel yapıya" yakınlığıyla adlandırılan bir takım insanları "Bu gece Fetih Suresi'ni okuyacağız" diyerek kendilerine ilişkin evlere toplantıya çağırdığı, bu toplantıda kendi mensuplarına İmtihan sorularını paylaştığı saptama edildi.

PARA KARŞILIĞI DA SATILDI

İl sorumlularının, soruları "paralel yapı" mensuplarının yanı dizi kendi akrabalarına da verdiği, bu şahısların soruları nakit karşılığı sattığı öğrenildi. Sınavdan yüksek puan piyasa şüphelilerden bir bölümünün, "paralel yapıya" bağlı şirketlerde çalıştıkları, sınavdan sonra halk kurumlarına yerleştikleri bildirildi.

SAVCI SORUŞTURMAYI SÜMEN ALTI ETTİ

KPSS'de usulsüzlük yapıldığına ilişkin soruşturma, 2010 yılında Isparta'nın Yalvaç ilçesinde başladı. Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, teknik takibin de peşinden bir takım şahısların ifadesine başvurdu. Sınava giren bir takım adaylar, soruların kendilerine verildiğini itiraf etti.

ANKARA'DA İFADELER DEĞİŞTİ

Ancak Ankara Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmanın öteki dosyalarla birleştirileceğini belirtip, yer anlamında yetkisizlik kararı alarak tahkikat dosyasını Ankara'ya getirdi. Yalvaç savcısına suçu itiraf eden adaylar, Ankara'da ifadelerini değiştirip, "Sınava birlikte hazırlandık. Başarılı olduk" dedikleri öğrenildi.

Ankara polisi bu devirde ÖSYM ve İmtihan sorularının basıldığı METEKSAN'da arama yaptı, buradan tahsil edilen belgeler tahkikat dosyasına eklenerek, Yalvaç savcısının yürüttüğü dosya şişirildi. İddiaya göre, söz konusu dosya Ankara'da iki sene hiç bir muamele yapılmadan bekletildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDECEK

Soruşturma kapsamında, o devirde ÖSYM anlamında yapılan bütün sınavların incelendiği, 2010 KPSS'de usulsüzlük iddiasına yönelik soruşturmanın ise devam edeceği bildirildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar