'Paralel Gizlemese Hrant Ölmezdi' haberini dönemin valisi yalanladı

Sabah gazetesinin 15 Temmuz Salı günü gündeme getirdiği ve dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’e atfen söylenen, 'Paralel Gizlemese Hrant Ölmezdi' başlıklı manşet, Yavuzdemir tarafından yalanlandı. Ankara Yenimahalle 3. Noterliği’ne...

Google Haberlere Abone ol
'Paralel Gizlemese Hrant Ölmezdi' haberini dönemin valisi yalanladı

Sabah gazetesinin 15 Temmuz Salı günü gündeme getirdiği ve dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’e atfen söylenen, 'Paralel Gizlemese Hrant Ölmezdi' başlıklı manşet, Yavuzdemir tarafından yalanlandı.

Ankara Yenimahalle 3. Noterliği’ne başvuran Vali Hüseyin Yavuzdemir, gazeteye gönderilmesi için cevap ve düzeltme metni düzenletti. Haberin içerisinde, tarafından söylendiği iddia edilen beyanatlara yer verildiğini aktaran Yavuzdemir, “Bu beyanatlar içerisinde yer alan Ramazan Akyürek aleyhine söylenmiş ifadeler tarafıma ait değildir. Bu nedenle 5187 sayılı yasanın 14. maddesi gereğince 15 Temmuz 2014 tarihli gazetenin 1. ve 18. sayfalarında yer alan tarafıma ait olmayan ve tarafımdan söylenmiş gibi haberleştirilen ve sunulan ifadelere ilişkin cevap ve düzeltme metninin, aynı yerde ve aynı puntolarla gazetenizde çıkmasını talep ederiz.” açıklamasında bulundu.

Yavuzdemir, cevap ve düzeltme metninde ayrıca, ‘Paralel Gizlemese Hrant Ölmezdi’ ve ‘Paralel Gizlemeseydi Suikastlar Önlenirdi’ şeklindeki açıklamaların da hiçbir şekilde kendisiyle ilgili olmadığına vurgu yaptı. Ayrıca, haberin içeriğinde yer alan “Rahip Santora cinayeti ve TAYAD olayları öncesinde istihbari bilgilendirme yapmadığı, Ramazan Akyürek’in paralel yapının adamı olduğu, Dink cinayetinin gizlendiği ve olaylar öncesinde bilgi verilmediği” şeklindeki iddiaların da Yavuzdemir, kendisi tarafından söylenmediğinin altını çizdi.

CİHAN

Yorumlar