Paralarını alamayan işçiler beş parasız ortada kaldı

Konya Ovası Projesi’nin (KOP) en büyük yatırımı Mavi Tünel Projesi Çumra-Saraycık isale hattının yapımını üstlenen taşeron firmanın sahibi, iddiaya göre ortadan kayboldu.

Google Haberlere Abone ol
Paralarını alamayan işçiler beş parasız ortada kaldı

Konya Ovası Projesi’nin (KOP) en büyük yatırımı Mavi Tünel Projesi Çumra-Saraycık isale hattının yapımını üstlenen taşeron firmanın sahibi, iddiaya göre ortadan kayboldu. Firma çalışanı yaklaşık 20 işçi, 90 gündür paralarını alamadıkları için beş parasız kaldı ve konakladıkları pansiyondan atıldı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen işçiler paralarının ödenmediğini ve mağdur olduklarını iddia etti.

KOP Mavi Tünel Çumra-Saraycık İsale Hattı yapım işini üstlenen müteahhit firmanın iş verdiği ikinci taşeron firmanın iş verdiği üçüncü taşeron firmanın sahibi A.T., iddialara göre hak ediş paralarını alıp işçilerin paralarını ödemedi. Bazıları 60, bazıları da yaklaşık 90 gündür maaşlarını alamayan işçiler, kaldıkları Akören kasabası Köşem Pansiyon’dan borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle kapı dışarı edildi. Beş parasız sokakta kaldıklarını belirten işçilerden Şükrü Doğan (37) “İki gündür yemek yemedik. Cebimizde 5 kuruş paramız yok. Ben İskenderun’dan geldim, 70 günlük paramı alamadım. Firma yetkilileri ‘bugün yarın paralarınızı vereceğiz’ dedi, biz de güvendik ama şu anda 5 parasız kaldık ve mağdur olduk.” dedi. Çalıştıkları taşeron firma sahibi A.T.’ye ulaşamadıklarını belirten Doğan, “İşi üstlenen müteahhit firma ve onun iş verdiği bir üst taşeron firmayı aradık mağduriyetimizi ilettik. Onlardan aldığımız cevap 'hak edişleriniz A.T.’ye ödendi' şeklinde oldu. A.T.’ye ise ulaşamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir başka çalışan Fehmi Kaplan ise Zonguldak’tan çalışmak için geldiğini ifade etti ve “Eşim kanser hastası, 20 gündür bekliyorum ama paramı alamıyorum. Burada 5 parasız kaldım. Ne ailemin yanına gidebiliyorum ne de eşime tedavisi için para gönderebiliyorum. Yirmi gün önce işi bıraktım. Bu zamana kadar paramı almak için bekliyorum. Şu anda değil Zonguldak’a gitmeye çarşıya gitmeye bile param yok.” dedi.

Çumra-Saraycık isale hattı inşaatı işini üstlenen müteahhit firma Cem-Sel’in proje müdürü Cüneyt Kırıcı, müteahhit firma olarak birlikte çalıştıkları ikinci taşeron firma Gürer Kardeşler İnşaat şirketine hak ediş paralarının ödendiğini, sorunun ikinci ve üçüncü taşeron firma arasında yaşandığını kaydetti.

Gürer Kardeşler İnşaat şirketi yetkilileri de Çumra-Saraycık isale hattı işini A.T. ve ekibine verdiklerini, işçilerin paralarının da A.T.’ye ödendiğini belirterek, işçileri mağdur edenin A.T. olduğunu savundu. Paralarını alamadıkları için iş bırakan işçilere çağrı yapan Gürer Kardeşler İnşaat firması yetkilileri, işçilerin çalışmaya devam etmeleri halinde mağduriyetlerinin giderilebileceğini söyledi, ancak 90 gündür işçilerin maaşlarını ödemeyen üçüncü taşeron firmanın bunu nasıl yapacağını bilmediğini sözlerine ekledi. Öte yandan A.T.'ye, yapılan aramalara rağmen telefonla ulaşılamadı. CİHAN

Yorumlar