Panoramik asansörün temeli atıldı, haziranda hizmete açılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaleiçi Yat Limanı’na inişi kolaylaştırmak amacıyla projesi yapılan panoramik asansörün temeli atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Panoramik asansörün temeli atıldı, haziranda hizmete açılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaleiçi Yat Limanı’na inişi kolaylaştırmak amacıyla projesi yapılan panoramik asansörün temeli atıldı. Haziranda hizmete açılması planlanan asansör 16 kişi kapasiteli olacak.

    Kaleiçi Yat Limanı'na inişi kolaylaştırmak amacıyla yaptırılan asansörle, ziyaretçilerin Kaleiçi Yat Limanı'nı daha rahat ziyaret edebilmeleri hedefleniyor. Tophane Çay Bahçesi batısına inşa edilen ve haziranda hizmete açılması beklenen asansörün maliyeti 1 milyon 670 bin lira. Asansör yüksekliğinin 30 metre olduğu projede taşıma kapasitesi de 16 kişi olarak belirlendi. Panoramik asansörün temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalyalıların, özellikle engelli ve yaşlıların beklentisi ve hayali olan bir projenin ilk adımının atıldığını söyledi. Bu projenin kendileri tarafından 5 yıl önce söz verdikleri bir çalışma olduğunu belirten Akaydın, “Biraz gecikti. Gecikmesinin özel sebebi panoramik asansörün oturacağı alanın kamulaştırılması sıkıntısıydı. Tabi ki Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan da bu tür projelerin geçmesi uzun zaman alıyor. Uzun tartışmalardan sonra oluyor. 2009 yılının başında onaylanan koruma amaçlı Yat Limanı ve Kaleiçi projesinin bir devamıdır. Temel atmak bugüne nasip oldu. Turizm sezonun başına yetişmesini istiyoruz. Projenin süresi 180 gündür. En geç haziran ayı içinde bitmesi beklemiyor. Proje bedeli 1 milyon 670 bin liradır. Tamamen surlarla bütünleşik binlerce yılın eseri olan surları bozmayan yüz ton çelik ayak üstüne ve surlarla bütünleşecek taşlarla da örülmüş ayaklar üstüne oturacak. 16 kişi taşıyacak. Panoramik güzel bir proje. 30 metre asansörün yüksekliği, kule ile birlikte 37 metre.” dedi. Akaydın, projenin tamamen Türk mühendisliğinin emeği olduğunu da söyledi.

    Temel atma törenine, Mustafa Akaydın’ın yanı sura, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile diğer parti ve protokol temsilcileri katıldı. CİHAN

Yorumlar