Pancar ekili alanlarda hasar tespiti yapılıyor

Mayıs ayının son günlerinde Kayseri ve Yozgat bölgesinde etkili olan yağışlarla birlikte dolunun ekili alanlara verdiği zararla ilgili tespit çalışması başlatıldı.Özellikle yağışlar sonrası hububat dışında pancar ekili alanlarda zarar...

Google Haberlere Abone ol
Pancar ekili alanlarda hasar tespiti yapılıyor

Mayıs ayının son günlerinde Kayseri ve Yozgat bölgesinde etkili olan yağışlarla birlikte dolunun ekili alanlara verdiği zararla ilgili tespit çalışması başlatıldı.

Özellikle yağışlar sonrası hububat dışında pancar ekili alanlarda zarar gören Yoğunhisar, Yenikışla, Yapalak, Çatak, Akbenli Çiftliği, Apdilli, Çakmak, Başpınar, Sırçalı,Yamaçlı ve Yiğitler bölgelerinde Kayseri Pancar Kooperatifi ekipleri incelemelerde bulundu.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinden Harun Halıcı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın Yönetim Kurulu üyesi Niğmetullah Sevim ile ziraattan sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Osman Canıtez, Çiftçi Meclisi ve Çiftçi Koordinatör Müdürü Kazım Duygulu’dan oluşan heyet yağışlardan hasar gören köyleri ziyaret etti. Çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek pancar ekicilerinin ekili alanlardaki pancarların gördüğü zarar olup olmadığını tespit çalışmaları ve sonrasında yapılması gereken her türlü desteği hazır olduklarını belirttiler.

Heyet adına açıklama yapan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, “30 Mayıs ve 31 Mayıs günlerinde bölgede iri taneli yağan dolu neticesinde pancarların yapraklarında zarar olduğu, köklerin ise genellikle sağlam olup doludan zarar görmediğinin gözlemledik. Ziraat teşkilatının incelemeleri devam ediyor” dedi.

CİHAN

Yorumlar