Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Aktürk: Ciddi kaygılar taşıyoruz

Pamukkale Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktürk, Pamukkale işletmesinin yerelden alıp Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TÜRSAB) devredilmesinden turizm açısından ciddi kaygılar taşıdıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Aktürk: Ciddi kaygılar taşıyoruz

Pamukkale Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktürk, Pamukkale işletmesinin yerelden alıp Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TÜRSAB) devredilmesinden turizm açısından ciddi kaygılar taşıdıklarını söyledi. Pamukkale Ören Yeri’nde Denizli İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmaların yaklaşık 50 yıldan beri devam ettiğini ifade eden Aktürk, “Ören yerindeki ilk turistik tesislerden birinin yapılması, antik havuzun tanzimi, içme suyunun karşılanması, beyazlatma, temizlik işleri ve giriş turnikelerinin ilk kurulması, işletilmesi Denizli İl Özel İdaresi’nce sağlanmıştır.” dedi.

Derneklerinin 1989 yılında kurulmasının ardından imkânları dahilinde temizlik ve tanıtımlarda yer aldığını, ilk Rusça tanıtım broşürü hazırladığını belirten Aktürk, “Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ören yeri yılda yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin en önemli antik kentlerinden birisi olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Ancak Pamukkale ören yerinin bugünlere ulaşmasında hiç şüphesiz Denizli Valiliği, Denizli İl Özel İdaresi ve diğer sektör temsilcilerinin büyük katkısı bulunmaktadır.” diye konuştu.

BİR GECEDE TÜRSAB’A DEVREDİLDİ

2009 yılında Pamukkale ören yerinin UNESCO tarafından en güvenli, en temiz ve en iyi işletilen ören yeri seçildiğine dair Denizli Valiliği'ne plaket verildiğini hatırlatan Aktürk, “Pamukkale ören yerini diğer antik kentlerden ayıran özelliği Pamukkale’nin yaşayan bir tarihi kent oluşudur. Bu özelliğini 31 Aralık 2013 tarihine kadar sürdürmüştür. 31 Mart 2014 tarihinde İl Özel idaresinin tüzel kişiliği sona ermesi nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2016 sonuna kadar devam edecek olan protokolü tek taraflı feshederek, 31.12.2013 tarihi gecesinde Pamukkale’nin işletmesini devir alıp aynı gece TÜRSAB’a devretmiştir.” şeklinde konuştu.

"PAMUKKALE DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İŞLETİLMELİ"

Pamukkale’nin İl Özel İdaresi ve bölge turizminin temsilcileriyle uyumlu bir yönetim anlayışıyla işletildiğini vurgulayan Aktürk, “Pmukkale’yi benimseyen, önemseyen ve katkı sağlayan her turizmci ‘Pamukkale Denizli’nin olmalı’ diyordu. TÜRSAB’ı da bölgeyi de gayet iyi tanıyoruz. Bu tür alanlarda en verimli çalışma yerinden yönetim ile ve zamanında kaliteli hizmet anlayışı ile sağlanır. TÜRSAB’ın bölge turizmine ne getirip ne götüreceğini zaman gösterecek. Ama bölge turizmi açısından ciddi kaygılar taşıyoruz, ilk gelen tepkiler bu yöndedir. Pamukkale hak ettiği değere ulaşabilmesi için mutlaka Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce işletilmesinden başka çözüm yolu yoktur.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar