Pamir'in cesedi ekiplerin aradığı havuzdan çıktı

Dün sabah saatlerinde anne babası uyurken evden çıkan ve 2 gündür aranan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’in cesedi komşularının havuzundan çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Pamir'in cesedi ekiplerin aradığı havuzdan çıktı

Dün sabah saatlerinde anne babası uyurken evden çıkan ve 2 gündür aranan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’in cesedi komşularının havuzundan çıktı. Arama kurtarma ekiplerinin daha önce bu havuzu aradığını belirten Serdar Diddik’in dayısı Haluk Gülkardeşler, “Bakıldı denilen havuzdan çıktı. Böyle bir şey olmaz. Savcı gelsin ona da söyleyeceğim.” dedi. AKUT Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Kestereci ise arama kurtarma ekiplerinin ormanlık alana yönlendirildiğine dikkat çekti.

Küçük Pamir’in düştüğü havuza arama kurtarma ekiplerinin daha önce baktığını ileri süren Pamir’in babası Serdar Diddik’in dayısı Haluk Gülkardeşler, “Evin yakınındaki havuzların hepsi arandı. Didik didik edildi. Demir sopalarla aradılar. Bu havuza da daha önce bakılmıştı. Ondan sonra diyorlar ki şimdi köşeden çıktı. Bu kadar arama yapılıyor yanındaki havuz iyi aranmıyor. Yüzlerce arama ekibi var burada kırmızılı beyazlı. Sen yan evi aramıyorsun arkadaş biz bütün kuyuları arıyoruz. Ne oldu sonra yandan çıktı. Böyle bir şey yok. Balık adamlar girdi. Tamam burada bir şey yok arandı dediler.. Kurtarma ekibi bunu bilmez mi? Savcı gelsin savcıya da söyleyeceğim.” ifadelerini kullandı.

'EVİN YAKINLARI ARANDI' DEYİP, BİZİ ORMANLIK ALANA YÖNLENDİRDİLER'

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Keresteci, dün öğle saatlerinde bölgeye geldiklerini söyledi. Kriz masasının yönlendirmesine göre hareket ettiklerini ifade eden Keresteci, “Kriz masası bize o bölgenin arandığını söyledi. Bizim uzmanlık alanımız arazi, ormanlık alan. Bir de yaşıyorsa evde kaybolmaz, ormanlık alana gitmiştir diye düşünürüz. Dün evin yakınlarının arandığı söylendi. Ne kadar aranırsa aransın o suyu gördünüz mü bilmiyorum simsiyah. Çok pis bir su. Yukarısından da baksanız görünmez. Burayı merkez kabul ettik. Araziye yönlendirildik. 4 kilometrelik çapı aradık. Doğa araması böyledir. Çocuğu sabahleyin biri görmüş. Yanında biri varmış. Arabayla geçen biri görmüş gibi bir takım söylemler vardı. O şekilde duyum alınca evden çıkmış ve bir şekilde kaybolmuş. Yaşadığını düşündüğümüz için de araziye çıktık. O evin arandığı söylendi bize.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar