Pamir'den sonra minik Yusuf da tedbirsizliğin kurbanı oldu

İstanbul Zekeriyaköy'de kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in komşunun havuzunda ölü bulunmasının ardından Van'da da benzeri bir olay meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Pamir'den sonra minik Yusuf da tedbirsizliğin kurbanı oldu

İstanbul Zekeriyaköy'de kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in komşunun havuzunda ölü bulunmasının ardından Van'da da benzeri bir olay meydana geldi. Buzhane Mahallesi 1. Sokak'ta Yusuf Baysal (4) isimli minik çocuk, oyun oynarken dengesini kaybederek evlerinin önünden geçen dereye düşüp boğuldu.

Minik Baysal'ın kaybolduğunu fark eden ailesi, polis ekiplerine haber vererek arama çalışmalarına başladı. Minik Yusuf'un cesedi, derenin Van Gölü'ne döküldüğü noktaya yakın bir yerde mahallenin gençleri tarafından bulundu. Van Gölü'ne katı atıkların karışmaması için çekilen demir parmaklıklara takılı bulunan minik Yusuf, babası Musa Baysal tarafından sudan çıkartıldı.

Çocuğunu bugün erken saatlerde defneden acılı baba, mahallesindeki camide başsağlığı dileklerini kabul etti. 4 yaşındaki oğlu Yusuf Baysal’ın konuşma engelli olduğunu belirten baba Baysal, Acılı baba Musa Baysal, evin etrafında çalıştığını belirterek, "Çocuk birden kayboldu. mahallede aradım, bulamadım. Ondan sonra derenin kenarında aradım. Ardından Van Gölü’ne yakın yerde bulduk. Sudan çıkarttık. Engelliydi, konuşamıyordu. Yaklaşık bir saat boyunca aradık." dedi.

Yusuf’un abisi olan 11 yaşındaki Cebrail Baysal da, olayı görmediğini belirterek, "Kardeşim düşünce aradık, bulamadık. Bu olaydan sonra korkuyoruz. Mahallede çocuk sayısı çok. Çocuklar suya düşüp ölebilirler. Onun için buraya tel örgü çekilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Suyun içerisine girerek kardeşini aradığını belirten Cebrail Baysal, "Kardeşimin cansız bedenini bulduk. Kardeşim konuşma engelliydi. Bir kardeşim daha var ve onun da Yusuf gibi dereye düşerek ölmesini istemiyorum." dedi

Minik Yusuf’un akrabası ve aynı zamanda komşusu olan Vahide Baysal ise 4 küçük çocuk sahibi olduğunu belirterek, yetkililerden derenin ıslahı için çözüm bulunmasını istedi. Dün yaşanan acının bir daha yaşanmasını istemediklerini söyleyen Baysal, "Derenin kenarlarına ya duvar yapsınlar ya da etrafını tel ile çevirsinler." diye konuştu.




CİHAN

Yorumlar