Palandöken'e sezonun ilk turist kafilesi geldi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erzurum'a Polonya'dan sezonun 117 kişilik ilk turist kafilesi uçakla geldi.

Google Haberlere Abone ol
Palandöken'e sezonun ilk turist kafilesi geldi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erzurum'a Polonya'dan sezonun 117 kişilik ilk turist kafilesi uçakla geldi. Havalimanında çiçekle karşılanan turistler, vize ve gümrük işlemlerinin ardından otobüslerle Palandöken Dağı'ndaki otellere gitti.

Erzurum'a sezonun ilk turist kafilesi Polonya'dan geldi. Polonya'nın başkenti Varşova'dan gelen turistlerin arasında ünlü TV yıldızları da bulunuyor. Erzurum'a öğle saatlerinde özel uçakla gelen turist kafilesi Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ruşen tarafından çiçeklerle karşılandı. Ruşen, gelecek mart ayına kadar 4 bin turistin özel turlar aracılığı ile Erzurum'a geleceğini ifade etti. Ruşen, Ocak ayının ilk haftasına kadar her cuma günü 117 Polonyalının Erzurum'a birer haftalık geleceğini ardından ise haftada üç uçağın şehre iniş yapacağını kaydetti.

Polonya'da tv yıldızı olan Emilia Hovobida, Erzurum'a ilk kez kış turizmi için geldiğini ifade etti. Güzel karşılanmalarının hoşuna gittiğine değinen Hovobida, "Ülkemde TV yıldızıyım. Bu kadar güzel, ülkemde karşılanmadım. Türkiye'de ve Erzurum'da bulunmaktan mutluyum." dedi.

Turistler daha sonra otobüsler ile Palandöken dağında konaklayacakları Xanadu Otel'e geçti. CİHAN

Yorumlar