Palandöken'de 30 hafız törenle taç giydi

Erzurum'un Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 2'si erkek 28 kız öğrenci için Yenişehir AVM Kültür Merkezi'ne 'taç giyme' töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Palandöken'de 30 hafız törenle taç giydi

Erzurum'un Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 2'si erkek 28 kız öğrenci için Yenişehir AVM Kültür Merkezi'ne 'taç giyme' töreni düzenlendi.

Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarına hafızlıklarını tamamlayan hafızlar için taç giyme töreni gerçekleştirildi. Tören Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Solakzade Camii İmam Hatibi Ali Turhan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 2 yıllık hafızlık eğitimi tamamlayan hafızlara törenle icazetnameleri ve protokol tarafından hediye verildi. Mezun hafızlar nihavent, hüzzam ve saba makamında Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Yine mezun öğrenciler rast ve uşşak makamında Türkçe-Arapça ilahiler seslendirdi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, coşkulu ve heyecanlı bir gün yaşadıklarını söyledi. Vali, ebeveynlerin milli ve manevi değerlerine bağlı evlatlar yetiştirmelerini istedi. Bu konuda annelere büyük görev düştüğüne işaret eden Vali Altıparmak, "Çocuklarınıza iyi bir din eğitimi verin ki çocuklarınız merhametli, vicdanlı, kişilikli ve kimlikli olsun. Bugün burada hafızlık eğitimlerini tamamlayan yavrularımızı, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyorum." dedi.

İl Müftüsü Hasan Çınar, yeryüzünde 2 milyara yakın Müslümanın bulunduğunu ifade etti. Müftü Çınar, İslamiyetin dünyada hızla yayıldığını dile getirdi. Hafızlığın zorlu ve sabır isteyen bir eğitim süreci olduğuna da değinen İl Müftüsü, "2 yıllık zorlu bir eğitimlerinin ardından hafızlık icazetini almaya kazanan kardeşlerimi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Palandöken Müftüsü Mustafa Baydar, 36 Kur'an kursunda yatılı olarak hafız yetiştirdiklerini anlattı. Baytar, Kur'an kurslarında öğrencilere İslam dininin doğru ve kaynağından anlatıldığının ve Kur'an-ı Kerim'in öğretildiğini kaydetti. Kur'an kurslarında çoğu kız 340 öğrencinin hafızlık eğitimi gördüğünü işaret eden Baytar, şöyle konuştu: "Kur'an kurslarımızda 340 öğrenci yatılı, yaklaşık 3 bin öğrenci ise gündüzlü hafızlık eğitimi alıyor. Yaz sömestre tatilinde ilçemizdeki cami ve Kur'an kurslarında ise 8 bin öğrenciye temel din eğitimin yanısıra Kur'an öğrettik." CİHAN

Yorumlar