Palandöken: Ne kadar önemli insanları kaybettiğimizi anlıyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik kazalarında hayatını kaybeden değerlerin fotoğraflarının sergilendiği toplantıda, ''Ülkemizin ne kadar önemli insanlarını kaybettiğini bir daha anlıyoruz.''...

Google Haberlere Abone ol
Palandöken: Ne kadar önemli insanları kaybettiğimizi anlıyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik kazalarında hayatını kaybeden değerlerin fotoğraflarının sergilendiği toplantıda, ''Ülkemizin ne kadar önemli insanlarını kaybettiğini bir daha anlıyoruz.'' dedi.

TESK ve TŞOF Trafik Haftası dolayısıyla trafik kazalarında kaybedilen değerlere ait resim sergisi, TESK'in merkez binasındaki 'Sanat Galerisi'nde sergilendi. Sergide trafik kazalarıyla ilgili konuşan Palandöken ''Her yıl farklı şartlar altında seyreden trafik araçlarının bakımlı olması, yol koşuluna göre lastik kullanması, kış aylarındaki buzlanma, yol şartlarının uygun olmamasına dikkat etmeli. Maddi zararlar karşılanabilir. Ama ülkenin değerlerinin yitirlmesi de önümüzdeki insanlara baktığımız zaman ülkemizin ne kadar önemli insanlarını kaybettiğimizi bir daha anlıyoruz.'' ifadesinde bulundu.

Her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen TESK Genel Başkanı ''1 yıl içinde yaklaşık 375 bin kaza gerçekleşiyor. Bunlardan yaklaşık 3500 yurttaşımız hayatını kazada hayatını kaybetti. Son 10 yıl içerisinde neredeyse 20 milyar lira gibi bir zarar geliyor. Maddi kayıp yerine getirebilecek mesele ama can kaybının yerine getirebilmesi mümkün değil.'' şeklinde konuştu.

Palandöken daha sonra hayatını kaybeden ünlülerin fotoğraflarını inceledi. Trafik kazalarında hayatını kaybedenler arasında gazeteci Mehmet Tacettinoğlu (2005), Ercan Arıklı (2003), Ahsen Çetiner (1997), Teoman Erel (1994), Hande Mumcu (1994); eski Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu (2003), eski Maliye Bakanı Adnan Kahveci; sanatçılar Boran Kaya (2000), Ajlan Büyükburç (1999), Kerim Tekin (1998), Gökhan Semiz (1998), Barış Akarsu (2007), Kıvırcık Ali (2011) ve eski futbolcu Metin Oktay (1991) bulunuyor. CİHAN

Yorumlar