Palandöken kaymakamı ve eşi, köylerde kadınlara eğitimi anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 'kadınlar için mesleki eğitim projesi'nin tanıtımı için Palandöken Kaymakamı Hamit Genç ve eşi Şerife Genç, Dereboğazı köyü, Taşlıgüney ve Nenehatun mahallelerinde tanıtım ziyaretlerinde b.

Google Haberlere Abone ol
Palandöken kaymakamı ve eşi, köylerde kadınlara eğitimi anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 'kadınlar için mesleki eğitim projesi'nin tanıtımı için Palandöken Kaymakamı Hamit Genç ve eşi Şerife Genç, Dereboğazı köyü, Taşlıgüney ve Nenehatun mahallelerinde tanıtım ziyaretlerinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2013 yılında başlattığı Gönül Elçileri Projesinde ikinci aşama olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi, ilköğretim ya da orta öğretim mezunu olan ve öğrenime devam etmeyen, imkansızlıklar dolayısı ile okuyamamış kadınların mesleki açık öğretim liselerine devam etmesini amaçlıyor. Kaymakan Genç, kadınların kendilerini ifade edebilme özgürlüğüne kavuşabilmelerine, toplumsal kalkınma sürecine katılımlarının desteklenmesine yönelik eğitim projesinin önemli olduğunu ifade etti. Genç, söz konusu projenin, köylerde ya da şehir merkezine uzak mahallelerde yaşayan kadınlara tanıtılması olduğunu belirtti.

Eşi Şerife Genç ile kadınların yeniden eğitime kazandırılması için köy ve mahalle ziyaretlerine başladıklarına değinen Kaymakan Genç, "Toplumun en dezavantajlı kesimini maalesef kırsalda yada varoşlarda yaşayan kadınlar oluşturuyor. Bu kadınlarımızdan eğitimlerine çeşitli nedenlerle ara vermiş olanlarını yeniden eğitime kazandırmak, meslek sahibi yapmak için Mesleki Eğitim Projesi'ni köy köy, mahalle mahalle dolaşarak eşimle birlikte kadınlarımıza anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Mesleki Eğitim Açıköğretim Lisesi'nin avantajlarını köy okullarında bir araya geldiği kadınlara anlatan Şerife Genç ise, "Özellikle toplumsal ön yargılar ve maddi imkansızlık gerekçesi ile öğrenim hayatından uzaklaştırılan genç kızların bu program sayesinde yeni bir hayata başlayabileceklerine inanıyorum. Kırsaldaki kadın ve genç kızlarımızın bir diploma sahibi olarak, maddi açıdan kendi ayakları üzerinde durabilecek şartlara sahip olabileceklerine inanıyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar