Palandöken Belediye Meclisi, şair Genç'i TBMM Onur Ödülü'ne aday gösterdi

Erzurum Palandöken Belediyesi Meclisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Onur Ödülü'ne Prof Dr.

Google Haberlere Abone ol
Palandöken Belediye Meclisi, şair Genç'i TBMM Onur Ödülü'ne aday gösterdi

Erzurum Palandöken Belediyesi Meclisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Onur Ödülü'ne Prof Dr. Nurullah Genç'i aday gösterdi.

Palandöken Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Orhan Bulutlar başkanlığında toplandı. Toplantıda oy birliği ile Erzurum'lu şair, Prof. Dr. Nurullah Genç'in TBMM Onur Ödülü'ne aday gösterilmesi için karar alındı. Bulutlar, Genç'in Erzurum'un son yıllarda yetiştiridği önemli değerlerden birisi olduğunu ifade etti.

Onur Ödülü'ne aday gösterilmesinden dolayı menuniyetinin dile getiren Prof. Dr. Nurullah Genç ise,"Meclisin aday gösterilmem yönünde aldığı karar şahsımı onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Ülkemize ve şehrimize hizmet etmek onurların en güzelidir” diye konuştu.

NURULLAH GENÇ KİMDİR ?
Nurullah Genç 1960 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğdu. Şair, akademisyen. 1983 Yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitede Yüksek Lisansını tamamladı. Yine aynı üniversiteden doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesiolarak görev yapmakta. 1990 Türkiye Diyanet Vakfı N'at-ı Şerif Büyük Ödülü Sahibi (Yağmur şiiri ile). Yayınlanmış çok sayıda eseri var.

TBMM ONUR ÖDÜLÜ nedir ?
TBMM tarafından 2005 yılından itibaren ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve tescil edilmiş üstün başarıları ile ülkemizi en iyi şekilde temsil eden gerçek ve tüzel kişilere, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü" veriliyor.
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü Yönetmeliği"nin 5. maddesi uyarınca, "ödülün verilmesinde adayan bilimsel çalışmaları, sanatsal ve kültürel eserleri veya topluma fayda sağlayan faaliyetleri ile ulusal veya uluslararası alanda başarı göstermiş olması" koşulu aranıyor. Yönetmeliğin 7. maddesinde yer alan; "Aday gösteren kurumlar, belirledikleri adaya ait her türlü araştırma, denetim ve sorgulamayı ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde yaparak, bunların sonuçlarına dair resmi belgelerin aslını ve adayın yazılı muvafakatini başvuru evrakının ekine koyarlar." hükmü ile aday gösterenlerin yükümlülükleri belirtiliyor.
CİHAN

Yorumlar